FOTO: null

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas je počela redovna isplata dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete za novembar, najavljeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Novembarskom isplatom dodatka na djecu obuhvaćeno je 17.084 djece, odnosno 11.642 korisnika, a za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 1.120.148 KM.

Materinskim dodatkom za novembar obuhvaćeno je 5.200 porodilja, za šta je izdvojeno 2.106.000 KM.

Počela je i isplata prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete koje je ostvarilo 112 porodilja, odnosno 100 trećerođene i 12 četvrtorođene djece, a za isplatu je obezbijeđeno 65.850 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 150.750 KM za 595 porodilja, odnosno 603 djece.

Uporedo sa isplatom ovih prava Fond u kontinuitetu izmiruje obaveze po osnovu refundacija naknada plata prema poslodavcima, dva puta tokom mjeseca.

Korisnici dodatka na djecu koji do sada nisu obnovili dokumentaciju to mogu učiniti u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite gdje imaju prebivalište.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )