FOTO: BBC

Cirkuski ukrotitelj lavova pokrenuo prodaju lavljeg izmeta i tako uspio da finansijski pomogne svoj „Kron“ cirkus koji bilježi velike gubitke zbog pandemije koronavirusa.

Njemački cirkus „Kron“ ima 26 lavova i tigrova. Martin Lejsi koji brine o njima kaže da nije imao pojma da njihov izmet ima bilo kakve korisne sastojke koje bi bilo kome mogle biti od koristi.

Međutim, već duži niz godina ljudi su dolazili i tražili da im sakupi malo lavljeg izmeta. Kada ih je pitao zašto im to treba, tvrdili su da njegov miris odvraća mačke da ne rovare po bašti.

„Onda je i vlasnik lokalne garaže kupio od nas izvjesnu količinu jer je otkrio da odvraća životinje da ulaze unutra i glođu električne kablove. Tako smo do sada prodali 2.000 lavljih kaka. Uvijek kažem kupcima, ako imaju nezgodne susjede, neka pospu malo po dvorištu, to će ih sigurno otjerati“, šali se Lejsi.

Redovi za lavlji izmet, teglica pet evra – Kažu, vredi svaku paru

U cirkusu nisu morali da strahuju da li će imati dovoljno robe da zadovolje potrebe tržišta, ali ih je iznenadilo kako je prodaja dobro krenula.

„Možda ćemo morati da počnemo da pravimo liste čekanja, ali za sada imamo dovoljno zaliha za prodaju“, hvali se ukrotitelj lavova.

Neobičan kiosk u obliku kake u kome se prodaje lavlji izmet trebalo bi da zabavi i nasmije posjetioce kad već cirkus još uvijek čeka dozvolu da ponovo nastavi sa svojim predstavama.

Teglica ovog smeđeg „zlata" prodaje se za pet evra, a dio sredstava je namijenjen i dobrotvornoj organizaciji koja brine o poboljšanju uslova životinja koje borave u zatočeništvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )