FOTO: null

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas nacrt rebalansa budžeta koji je uvećan za milion maraka iz Fonda solidarnosti Republike Srpske za izgradnju nasipa u naselju Janja.

Narednih 30 dana trajaće javna rasprava o rebalansu ovogodišnjeg budžeta. 

U nastavku zasjedanja koje je prekinuto 11. maja, nakon smjene načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića, vršilac dužnosti na ovoj funkciji Vaso Arsenović položio je svečanu zakletvu. 

On je u prvom javnom obraćanju najavio usmjeravanje gradskog novca u razvoj privrede i poljoprivrede s ciljem novog zapošljavanja i poboljšanja uslova života građana Bijeljine. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je novinarima da donošenjem odluke o razrješenju Sofrenića i zamjenika gradonačelnika Huse Zečkanovića na zasjedanju 11. maja oni više nisu na platnom spisku Gradske uprave, a svoja prava mogu da traže pred ministarstvom, sudom i drugim organima. 

"Primopredaja je na drugim organima i ako gradonačelnik Mićo Mićić želi i ubuduće da krši zakon, neka izvoli", poručio je Đurđević. 

On je dodao da Skupština grada Bijeljina nikada nije izgubila spor na sudu, a bilo je sporova i nakon ranijih smjena u gradu. 

Đurđević je odbacio kritike o kršenju skupštinskog poslovnika o radu koje iznose odbornici sadašnje gradske opozicije predvođene SDS-om i istakao da se o tome može izjasniti samo Skupština i niko više. 

"O tome su se odbornici već izjasnili u prvom dijelu sjednice i niko nije glasao da je bilo kršenja poslovnika, a SDS i ostali uz njih su pokušali na silu da prekinu rad ovog visokog doma", ocijenio je Đurđević. 

On tvrdi da probleme koji se nikada ranije nisu dešavali u radu Skupštine grada organizuje gradonačelnik Mićić. 

"Danas smo pokazali da imamo većinu od 16 odbornika i nadamo se u budućnosti da će ih biti više, a zaista želimo da se ni na jedan način gradonačelnik ne poigrava sa Skupštinom grada koja ima daleko veći legitimitet od Mićića i smatramo da će tako biti i ubuduće", zaključio je Đurđević. 

Za nedolazak 15 odbornika na nastavak skupštinske sjednice on je rekao da je to njihovo pravo i pozvao ih da dođu na jednu od naredih sjednica. 

Đurđević je dodao da je neodgovorno prema biračima da u vrijeme skupštinskog zasjedanja 10 gradskih odbornika i šest načelnika odjeljenja sjedi u bašti kafane, uz ocjenu da nisu za to plaćeni. 

On je najavio da će upoznati javnost o svim nezakonitostima koje je gradonačelnik Bijeljine vršio ili će vršiti. 

Đurđević kaže da zbog ranijih neregularnosti odbornici danas nisu podržali regulacioni plan centra grada, kao ni odluku o novoj industrijskoj zoni, dok odbornici i javnost ne dobiju na uvid ko su potencijalni investitori i šta kupuju. 

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Vaso Arsenović izjavio je nakon skupštinskog zasjedanja da će raditi za dobrobit svih građana Bijeljine, bez obzira na političke opcije, kako bi grad bolje funkcionisao i novac bio usmjeren ka realnom sektoru. 

"Vjerujem da će sa novom skupštinskom većinom i sa podrškom koja je evidentna i od predsjednika Republike, Bijeljina u narednom periodu ostvariti značajan privredni, politički, ekonomski, kulturni i svaki drugi razvoj", zaključio je Arsenović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )