FOTO: null

Fond otvoreno društvo BiH i grad Bijeljina realizovali su projekat pod nazivom "Pomoć u saniranju šteta izazvanih poplavama u Bijeljini", ukupne vrijednosti 454.998 KM.

Projekat je podrazumijevao čišćenje dijela kanalske tercijarne mreže hidromelioracionog sistema "Semberija" Bijeljina u dužini 26 kilometara, popravljanje urušenih nasipa, obala kanala i oštećenih puteva u okviru ovog sistema. Vrijednost ugovora za ovaj posao koji je uradio bijeljinski "Patriot" je 392.858 KM.

Druga komponenta odnosila se na sanaciju poplavama oštećenih prostorija SKUD-a "Semberija". Za uređenje ovog prostora, kao i nabavku ozvučenja i tkačkih razboja, ugovor je potpisan na 62.140 KM, a radove je izvelo preduzeće "Prizma". "Ukupna vrijednost radova na sanaciji posljedica poplava za ove poslove je 454.998 KM, od čega je 350.000 KM obezbijedio Fond otvoreno društvo BiH, a 104.998 KM grad Bijeljina", rekao je koordinator Fonda otvoreno društvo BiH Bogdan Popović na svečanosti povodom završetka radova.

On je naveo da je projektom obezbijeđeno i 207.000 KM za privremeno radno angažovanje 167 radnika sa evidencije lokalnog Biroa za zapošljavanje. Projekat je finansiran iz sredstava "Rezervnog fonda", koji je mreža Fonda otvoreno društvo uspostavila s ciljem brze intervencije na nepredviđene događaje i krize.

Popović je podsjetio da je iz ovog fonda obezbijeđeno i dodatnih 30.000 KM za nabavku ogreva za 65 domaćinstava, što bi trebalo da bude realizovano u narednih mjesec dana. Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Vlado Simeunović, zamjenik gradonačelnika Huso Zečkanović i predsjednik SKUD-a "Semberija" Branka Mitrović zahvalili su predstavnicima Fonda, kojima su uručili skromne poklone.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )