FOTO: null

Košarkaši Real Madrida poveli su 2:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Darušafake, pošto su slavili u Istanbulu 88:81 i na taj način anulirali poraz u Madridu u prošlom meču.

Kraljevski klub od samog starta je bio u vođstvu. Već sredinom prve četvrtine gosti su došli do dvocifrene prednosti (21:11), koju su uspješno održavali tokom čitavog prvog poluvremena. Posle 20 minuta bilo je +13 (46:33), a u istom ritmu nastavljeno je i u trećoj četvrtini. Najveću prednost Madriđani su imali u 29. minutu kada je bilo +19 (48:69), ali je onda došlo do pada i Darušafaka se vratila u igru.

Počela je razlika rapidno da se topi, a četiri minuta prije kraja bilo je 77:74 za Real. Tada je se Luka Dončić sjajno snašao, pošto je uhvatio "er bol" Džejsi Kerola i postigao koš uz faul. Potom je pogodio i dodatno slobodno bacanje za +6 i tu razliku Real nije puštao do samog kraja.

Kod pobjednika Džejsi Kerol postigao je 21 poen, uz šut za tri poena 5/8, Gustavo Ajon zabilježio je 18, uz devet skokova, a Luka Dončić zabilježio je 13 uz osam skokova. Na drugoj strani Ante Žižić je zabilježio 20 poena uz pet skokova, dok je Bred Vonamejker pridodao 18 pogodaka.

Četvrti meč između Darušafake i Reala na programu je u petak 18:30 uz direktan prenos na Sport klubu 1.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )