FOTO: Srpska info

MADRID - Ljubavna iskra između Gereta Bejla i Reala nikada nije ni planula onako kako se očekivalo, a definitivno će se ugasiti ovog ljeta.

Govori se da je španski velikan, koji će ostati bez petine budžeta usljed pandemije virusa korona, spreman da ga pusti besplatno samo da bi se riješio njegove plate od 20 miliona evra. Za “kraljeve” će biti još bolja opcija ukoliko se obistine navodi medija da je Njukasl voljan da ponudi 50 miliona evra kako bi počeo da gradi megatim upravo oko Velšanina. Bogati šeik Mohamed bin Salman, koji je nedavno kupio “svrake”, može finansijski da isprati i Bejlova potraživanja koja su i u prethodnim rokovima bila kamen spoticanja konačnog rastanka sa Realom. Cijela prva polovina 2013. godine protekla je u glasinama da će sjajni fudbaler napustiti Totenhem i preći u Madrid, a sapunica u vezi sa njegovim odlaskom traje i posljednje dvije godine.

Zinedin Zidan nije bio zadovoljan njegovim zalaganjem ni u svom prvom mandatu, a ni pred početak sezone. Bejl je nekoliko puta pakovao kofere, bio je već viđen u jednom kineskom prvoligašu, ali je Francuz ipak prelomio da ga zadrži. Kako ni ove sezone nije viđen značajan napredak u njihovim odnosima kao i na terenu, čini se da su nastupili posljednji mjeseci Bejlovog boravka u španskoj prestonici. Ne stoji ni kritika ogromnog dijela javnosti i navijača da brzonogi fudbaler nije opravdao 101 milion evra, koliko ga je Real platio.

Sjetimo se samo onog trka kada je sa “spoljne” strane” prestigao Marka Bartru ili finala Lige šampiona protiv Liverpula 2018. i makazica koje konkurišu za najljepši gol ovog takmičenja ikada. Tu je i sjajna predstava protiv Atletika u finalu tri godine ranije...

Međutim, kada je neko plaćen rekordnu sumu, od njega se traži kontinuitet i maksimalna posvećenost. Bejl nije imao ni jedno ni drugo, a gnjev Španaca definitivno je navukao krajem prošle godine, kada je sa svojom selekcijom slavio odlazak na Evropsko prvenstvo. Zastava na kojoj je pisalo “Vels, golf, Madrid, tim redom” razljutila je sve u Realu i pokazala koji su, u stvari, njegovi prioriteti u životu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )