FOTO: srpskainfo

Košarkaši Reala novi su šampioni Evrope, jer su u finalu Evrolige savladali Olimpijakos.

Španci su u sjajnom finalu u Kaunasu slavili sa 79:78 i to poenima Serhija Ljulja na nekoliko sekundi do kraja meča.
 
Olimpijakos je vodio sa 78:74, ali su prekaljeni Serhio Rodrigez i Ljul ponovo donijeli prevagu na stranu Reala. Vjerovali ili ne, Ljulj sve do posljednjih pet sekundi nije postigao nijedan poen, a onda je uzeo odlučujući šut i po ko zna koji put u karijeri postao čovjek odluke.

Kada se vidi kroz šta su Španci sve prošli i na koji način su veretani odigrali mečeve protiv Partizana, a onda i na završnici u Kaunasu, treba reći da su zasluženo slavili i to po 11. put u istoriji. Sigurno je način na koji su došli do nje najčudniji od svih prethodnih.

Olimpijakos je kontrolisao rezultat gotovo svih 40 minuta, a u trenucima kada su Španci prijetili odgovrnost je preuzimao MVP Evrolige Saša Vezenkov i odbijao napade rivala. Ipak, Real je još jednom pokazao da je mačka sa devet života…

Bugarski internacionalac meč je završio sa 29 poena i devet skokova. Najveću podršku imao je u Ajzeji Kenanu koji je stao na 21, a Šakil Mekisik dodao je 14. Ipak, to nije bilo dovoljno. Real je na pogon Rodrigeza (15 poena, 9 asistencija) bio u igri i uporno se vraćao. Standardno dobar bio je Valter Tavares sa 13 poena, Mario Hezonja je dodao 12 uz loš šut za tri (2/8), dok je Ljulj završio sa dva poena, ali dva ključna.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )