FOTO: null

Real Madrid je prvi finalista ovogodišnje Lige šampiona nakon što je sinoć na domaćem terenu odigrao neriješeno 2:2 sa Bayernom iz Minhena. U prvom susretu, Real je slavio sa 2:1 u gostima.

Blagi šok uslijedio je u trećoj minuti kada mladi Joshua Kimmich dovodi u vodstvo Bayern nakon nespretne reakcije odbrane Reala. Kimmich se najbolje snašao i iz neposredne blizine rutinski matirao golmana Reala.

Ipak, Real je brzo odgovorio. Samo sedam minuta kasnije mrežu Bayerna trese Karim Benzema. Marcelo je prošao po lijevoj strani i sjajnim centaršutem pronašao Benzemu koji glavom matira golmana Ulricha.

Rezultatski bilo je to sve što se vidjelo u prvom poluvremenu, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Posebno je ostao sporan trenutak u finišu prvog dijela kada je Marcelo unutar šesnaesterca rukom blokirao jedan centaršut, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Drugo poluvrijeme je počelo kao iz košmara za Bayern. Naime, umjesto da primi rutinski pas štopera, golman Bayerna Sven Ulrich se okliznuo i propustio loptu. Na pravom mjestu je ponovo Benzema koji dovodi domaćina u vodstvo 2:1.

Gol nije usporio Bayern koji je i dalje pokazivao terensku nadmoć na terenu, dok je Real prijetio iz kontranapada. Trud se isplatio u 63. minuti kada pogađa James Rodriguez za 2:2. Rodriguez se sjajno snašao u kaznenom prostoru Reala, a pogodak nije slavio jer je tehnički i dalje Realov igrač.

Do kraja meča je bilo obostranih šansi, nešto više pred golom Reala, ali je rezultat ostao 2:2.

Podsjećamo, Real je slavio u prvom meču u gostima rezultatom 1:2.

Tako je Real Madrid postao prvi finalista ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a protivnika čeka iz meča Roma - Liverpool koji je na rasporedu danas. U prvom meču, Liverpool je slavio sa 5:2.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )