FOTO: avaz.ba

Pomalo senzacionalna vijest stiže nam iz Engleske, tačnije donosi je tamošnji "Daily Record", koji tvrdi kako u Real Madridu ozbiljno razmišljaju da na klupu dovedu njemačkog stručnjaka.

Jup Hejkens (Yupp Heynckes) je s evropskim divom osvojio ukupno dva naslova Lige šampiona, četiri naslova u Bundesligi i jedan kup. 

Ovaj bivši strateg njemačkog velikana Bajerna bio samo privremeno rješenje dok u Madridu ne uhvate ili Žozea Murinja (Jose Mourinho) ili Maurisija Poćetina (Mauricio Pochettino).

Ni jedan od spomenutih još nije na raspolaganju Florentinu Perezu, ali na Bernabeu su navodno spremni čekati koliko god bude trebalo. Nakon otkaza Đulijena Lopategija (Julien Lopategui), zvijezde iz Madrida preuzeo je Santijago Solari (Santiago Solari), ali “Kraljevi” u njemu ne vide dugoročno rješenje.

Podsjećamo, Hejnkes je otišao u penziju 2013. godine, da bi se potom u  prošloj sezoni ponovno vratio na klupu Bajerna, koji se tada nalazio u problemima. Hejnkes je s evropskim divom osvojio ukupno dva naslova Lige šampiona, četiri naslova u Bundesligi i jedan Kup.

S druge strane, iako se Perez nada da bi ga uskoro mogao imati u svlačionici, Žoze Murinjo još nema namjeru napustiti Mančester junajted kao i Maurisijo Poćetino, koji već nekoliko sezona u Totenhemu radi odličan posao.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )