FOTO: Euroleague

Večerašnje utakmice u Istanbulu, Milanu i Barseloni imaće istorijsku konotaciju. Nikada se nije desilo da se u tri od četiri moguće serije Top 8 faze Evrolige konačni pobjednik odlučuje u majstoricama.

CSKA će imena rivala na Fajnal-foru u Kelnu saznati tek nakon petih utakmica između Efesa i Reala (18.45), Milana i Bajerna (20.45) i Barselone i Zenita (21.00).
 
Real i Bajern eventualni brejk moći će da uokvire u istorijsko dostignuće, jer bi se u tom slučaju prvi put u Evroligi dogodilo da se jedan tim plasira na F4 a da je prethodno u četvrtfinalnoj seriji gubio sa 0-2.
 
Ako je Zenit najprijatnije iznenađenje u Top 8, onda je Barselona svakako najviše razočarala, naročito Nikola Mirotić, koji je gotovo na sva četiri prethodna duela odigrao daleko ispod renomea najplaćenijeg igrača Evrolige.
 
Zenit je generalno ostavio daleko bolji utisak i večeras će imati dovoljno argumenata da ponovo, kao na prvom meču, brejkne najbolju ekipu u regularnom delu najelitnijeg takmičenja.
 
Efes je skupo platio samo njima znano opuštanje i potcjenjivački pristup u drugim poluvremenima treće i četvrte utakmice u Madridu.
 
Turski velikan je sada već u problemima; ako je četvrti meč izgubio na procentima od 46,2 odsto za tri i 17 timskih asistencija to onda znači da je problematika složenija a rješenja kompleksnija u vremenskom intermecu premalom za korenite taktičke promjene.
 
Još ako se gorostasni Tavareš bude vratio (nije igrao u poslednje dvije utakmice) Real bi imao sasvim dovoljno argumenata da bude daleko kompetitivniji u poređenju sa prve dvije utakmice u Istanbulu.
 
U Armaniji su svjesni jedinstvenog, tačnije drugog povratka sa najubjedljivije razlike (minus 19) u istoriji plej-ofa.
 
Milano je u prvom meču nadoknadio ogromnu razliku, međutim u Minhenu je dobio dvije dobre lekcije u poslednjim minutima ostajući bez ikakvih osmišljenih rješenja u napadu i generalno bez balansa između unutrašnje i spoljne linije.
 
Bajern je suštinski lošiji u gostima, a pogotovo mu ne leži Armani u Milanu.
 
Parovi:
 
CSKA – Fenerbahče         3-0
 
Efes – Real           18.45 (2-2)
 
Milano – Bajern 20.45 (2-2)
 
Barselona – Zenit              21.00 (2-2)
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )