FOTO: null

Skoro 10.000 razglednica sa porukom „Idite kući“ stigla je na adresu OHR-a i Ustavnog suda BiH, potvrđeno je u Poštama Srpske.

O akciji koju su uoči dana Republike, podržali brojni građani Srpske u OHR-u danas nisu željeli da komentarišu.

Iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, koji se na telefon nije javljao, ATV-u su poručili da će odgovor imati u četvrtak.

Zatrpano poštansko sanduče nisu primijetili ni u Ustavnom sudu BiH.

“Danas je bila sjednica Ustavnog suda, ja sam bio na sjednici, ako je vaše pitanje, da li je neka pošta stigla u Sud, ja ništa o tome ne znam, vjerujte”, rekao je Zvonko Mijan, sekretar Ustavnog suda BiH.

Zato u Republici Srpskoj znaju da od svog stava neće odustati. Trebalo je da odu i prije 15 godina. Premijerka Željka Cvijanović poručuje da više od bilo kakvog obrazloženja govori 91 neispoštoivana odluka Ustavnog suda BiH.

“Znam da im nije nimalo milo, kad im se građani obraćaju na taj način….ovo je jedan fini način da im pokažete nije vam mjesto ovdje”, kaže Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Pošte Srpske 8. januara zaprimile su nesvakidašnji broj razglednica koje su još tog dana uputile na adrese visokog predstavnika i starnih sudija u Sarajevu. Odogovor javnosti u Srpskoj, obećali su u OHR-u, stići će do četvrtka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )