FOTO: null

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina rasvjetlili su krivična djela protiv imovine izvršena na štetu fizičkih i pravnih lica u proteklih desetak dana, saopšteno je za portal InfoBijeljina u policiji.

Policijska stanica Bratunac nadležnom tužilaštvu prijavila je lice S.K., zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo teška krađa. Prijavljeni je, krivično djelo izvršio na štetu fizičkog lica nasilnim ulaskom u porodičnu kuću odakle je otuđio zlatni nakit. Radom na terenu policijski službenici pronašli su i identifikovali izvršioca djela. Kod prijavljenog lica pronađen je  i otuđeni zlatni nakit, koji je vraćen vlasniku.

Okružnom tužilaštvu u Bijeljini  prijavljeno je lice V.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa.  Naime, prijavljeni je u mjesecu maju 2016. godine izvršio krivična djela na štetu ugostiteljskih objekata u Loparama. Djela je izvršio na način što je nasilno uz upotrebu fizčke snage ulazio u unutrašnjnost ugostiteljskih obejkata, odakle je otuđivao novac i alkoholno piće. 

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica nadležnom tužilaštvu prijavili su lice V.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo protiv imovine. Djelo je počinio na štetu Srednjoškolskog centra u Vlasenici, odakle je po izjavi prijavitelja iz pomoćnog objekta otuđio različite vrste alata. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli do izvršioca krivičnog djela.

Za protekilih pet mjeseci na području Centra prijavljeno je 458 krivičnih djela protiv imovine, podneseno je 437 izvještaja, protiv 359 lica. Broj ovih krivičnih djela je manji  za 7%. Koeficijent ukupne rasvijetljenost iznosi oko 62 %, a po nepoznatom izvršiocu 53% .

Centar javne bezbjednosti Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanje sumnjivih i nepoznatih lica ili vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila.  


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )