FOTO: null

Sarajevo - Institucije BiH potrošile su u prvom polugodištu ove godine 412,85 miliona maraka, što je za oko četiri miliona više u odnosu na isti period lani, pokazao je šestomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta.

Izvještaj je juče usvojio Savjet ministara BiH, a podaci pokazuju da institucije nisu uspjele da do kraja sprovedu u djelo mjere štednje.

- U odnosu na isti period prethodne godine povećani su izdaci za usluge prevoza i goriva za oko 2,5 miliona maraka, putne troškove za oko 0,9 miliona, a za tekuće održavanje za oko 0,7 miliona - navedeno je u tom izvještaju.

U izvještaju se navodi da su sve dospjele obaveze na osnovu spoljnog duga redovno servisirane i da su iznosile 332,31 milion KM.

Ministri su podržali i izvještaj o napretku u sprovođenju Akcionog plana za realizaciju reformske agende za nivo Savjeta ministara BiH. U dokumentu je istaknuto da je u potpunosti sprovedeno 53 odsto planiranih mjera.

Usvojena je i Strategija za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja do 2020. godine sa pratećim akcionim planom, a Ministarstvu odbrane BiH je odobreno da realizuje program "Perspektiva" od 2016. do 2010. vrijedan 3,24 miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )