FOTO: null

Velike rijeke Drina i Sava kod Bijeljine ispod su kote redovne odbrane od poplava, ali su zbog obilnih padavina u porastu bujičaste rječice Janja, Gnjica i Lukavac, potvrđeno je Srni u gradskoj Civilnoj zaštiti.

U protekla 24 časa na ovom području pao je 26,1 litar kiše po metru kvadratnom. 

"Trenutno nema ugroženih kuća, ali su ekipe za intervencije spremne i sve je u stanju pripravnosti, situacija se prati 24 časa u kontaktu sa povjerenicima Civilne zaštite i predstavnicima mjesnih zajednica", ističu u Civilnoj zaštiti. 

Vodostaj Janje, koja se prošle noći izlila na ulice, opao je danas za dva metra, ali u popodnevnim časovima rječica ponovo nadolazi, kao i bujičasti vodotoci Gnjica i Lukavac. 

S obzirom na to da su vodostaji svih manjih rijeka, potoka i kanala na području grada veoma visoki, a da kiša i dalje pada, stanovništvo naseljeno uz vodotoke je upozoreno na maksimalnu budnost i pripravnost i uklanjanje materijalnih dobara koja bi mogla biti zaplavljena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )