FOTO: InfoBijeljina.com

Vodostaji svih rijeka u Republici Srpskoj se smanjuju osim rijeke Save čiji se vodostaj povećava, podaci su Hidrometeorološkog zavoda.

Јavna ustanova Vode Srpske proglasila je danas mjere redovne odbrane od poplava za područje Ivanjsko polje između Dervente i Broda.

Vodostaj Bosne kod Šamca se smanjuje i rijeka se povlači u korito. Sava se postepeno smanjuje i za pola metra je niža od kote redovne odbrane od poplava.

Zbog povećanja vodostaja Save uzvodno od Šamca i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava, a Civilna zaštita je u pripravnosti.

Vodostaj Save u Semberiji za metar je viši nego prethodnog dana. U podne je u Rači bio 580 centimetra, što je za 70 centimetara ispod kote redovne odbrane od poplava. Maksimalni vodostaj očekuje se sutra.

Bez obzira na postepeno smirivanje situacije, sve nadležne službe i dalje će biti u pripravnosti.

U Prijedoru su, pored znatno povoljnije situacije i pada vodostaja, i dalje na snazi vanredne mjere odbrane od poplava. Štab za vanredne situacije utvrdio je da su prioriteti ispumpavanje vode iz stambenih objekata i depresija, čišćenje i sanacija terena, neophodno je početi dezinfekciju poplavljenih stambenih objekata i popravke na infrastrukturnim objektima. Poručeno je da se svako, kome je u poplavljenom području neophodna pomoć pri sanaciji, može obratiti nadležnim službama.

Obilne padavine pokrenule su brojna klizišta u Novom Gradu i Kostajnici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )