FOTO: InfoBijeljina.com

Poreska uprava RS je za 11 mjeseci ove godine prikupila ukupno 2,23 milijarde maraka, što je za 96,4 miliona KM ili pet odsto više nego u istom periodu lane.

Direktni porezi su naplaćeni u iznosu od 460,1 milion maraka, što je za 32,1 milion KM ili sedam odsto više nego u uporednom periodu. U ovom segmentu javnih prihoda najveći rast zabilježen je kod naplate poreza na dobit, koji je prikupljen u iznosu od 207,3 miliona KM, što je za 28,2 miliona KM ili 16 procenata više.

– U ovom periodu porez na dohodak naplaćen je u iznosu od 213,5 miliona maraka što je više za pola miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, uprkos činjenici da je Vlada RS u ovoj godini povećala neoporezivi dio plate na 500 KM, i na taj način se odrekla dijela prihoda po tom osnovu u korist radnika u RS – navodi se u saopštenju Poreske uprave RS.

Doprinosi su za 11 mjeseci ove godine naplaćeni u iznosu od 1,376 milijardi KM, što je za 33,9 miliona KM ili tri procenta više nego u istom periodu 2017. godine. Tako je za Fond PIO naplaćeno 782,4 miliona maraka ili 57 miliona KM više, dok je za Fond zdravstvenog osiguranja naplaćeno 491,2 miliona maraka što je manje za šest procenta u odnosu na uporedni period.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )