FOTO: null

Kampanje sudova i medija u BiH dovele su do porasta broja zainteresovanih građana za sudsko poravnanje, izjavio je danas predsjednik Osnovnog suda u Bijeljini Aid Hanušić.

"Zahvaljujući propagiranju Sedmice sudske nagodbe uspjeli smo da u protekle tri godine u Bijeljini povećamo broj sudskih nagodbi sa 176 u 2015. godini na 250 u prošloj i do sada već više od 180 sudskih nagodbi u ovoj godini", rekao je Hanušić Srni. 

On je najavio da će, u organizaciji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Sedmica sudske nagodbe u Osnovnom sudu u Bijeljini biti održana od 6. do 17. novembra, a do sada je primljeno 50 prijava zainteresovanih da na ovaj način riješe spor. 

Hanušić kaže da bi na ovaj način trebalo rješavati što više sporova, iznoseći podatak da se u razvijenoj Švedskoj 80 odsto sporova riješi sudskom nagodbom. 

"I mi želimo da se što više sporova riješi mirnim putem i nagodbom između stranaka, zbog ekonomičnosti vođenja postupka i pomoći ljudima da svoje probleme riješe na što jeftiniji i efikasniji način", naglasio je on. 

U Osnovnom sudu u Bijeljini danas je održan i okrugli sto na kojem je propagirana sudska nagodba kao efikasan način rješavanja sporova. 

Sudija ovog suda Selma Šaćirović rekla je novinarima da se sudska nagodba najčešće zaključuje u imovinskim sporovima, sporovima za naknadu štete i u oblasti dioba i uređenja međa. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )