FOTO: Kurir.rs

Bosna i Hercegovina raspisala je INTERPOL-ovu potjernicu za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim da je učestvovao u atentatu na banjalučkog biznismena Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanju Gorana Ilića.

Potjernica je raspisana na osnovu zahtjeva Okružnog suda u Banjaluci, koji je Đukanoviću odredio mjeru pritvora, ali je, s obzirom na to nije dostupan pravosudnim organima, za njim posle centralne raspisana i međunarodna potjernica.

Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području Dervente, oko 2.00 časova ujutro, kada ga je zaustavila saobraćajna policija, ali ga je pustila da se odveze dalje, jer, kako je saopšteno iz MUP RS, u tom trenutku nisu znali da je osumnjičen za ubistvo Krunića.

Krunić, koji je bio vlasnik zaštitarske firme "Sektor sekjuriti", lanca pekara i još nekoliko firmi, ubijen 22. aprila u zasjedi u blizini svog imanja u Glamočanima kod Banjaluke.

Tada je poginuo i jedan od njegovih pratilaca, Žarko Pavlović, dok je drugi, Goran Ilić, ranjen.

U razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu uhapšen je Emilio Baldo, kao i Rodoljub Gajić, radnik "Sektor sekjuritija", koji je, prema sopstvenom priznanju, napadačima dao informacije o Krunićevom kretanju, obezbjeđenju i video nadzoru imanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )