FOTO: pixabay

Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente raspisao je nagradni konkurs za izbor najljepše pjesme posvećene ljepotama voda, povodom održavanja 18. Međunarodnih pjesničkih susreta "Prljača 2019", saopšteno je iz ovog kluba.

Na konkurs se mogu prijaviti svi pjesnici iz Republike Srpske, BiH i inostranstva dostavljanjem neobjavljene pjesme za jednu od tri kategorije - pjesma posvećena ljepotama voda, pjesma o temi "Ukrinski cvijet" ili šaljiva pjesma o vodama i aktivnostima na rijeci. 

Radovi moraju biti potpisani šifrom, a u koverti, uz rad, treba u manjoj zatvorenoj koverti dostaviti i rješenje šifre, adresu autora, kratku biografiju, broj telefona i mejl. 

Svaki rad mora u roku trajanja konkursa biti dostavljen i putem mejl adrese kluba [email protected]

Radovi treba da budu pisani na srpskom jeziku /ćiriličnim ili latiničnim pismom/, fontom "tajms nju roman" 12 i da sadrže najviše 28 stihova, u suprotnom neće biti uzeti u obzir. 

Biće proglašen po jedan najbolji rad iz svake kategorije, te nagrađen diplomom i prigodnim darom, a u skladu sa pravilnikom žiri može odlučiti da se određenom broju pjesama dodijeli pohvala. 

Članovi "Vihora" koji žive u Derventi nemaju pravo na proglašenje i nagradu u kategoriji "Pjesma posvećena ljepotama voda". 

Autor čiju pjesmu žiri proglasi najboljom u bilo kojoj kategoriji dužan je da lično dođe na uručenje u Derventu, a u slučaju spriječenosti nagrada će biti uručena prvoj sljedećoj pjesmi sa rang-liste. 

Nagrađene pjesme biće objavljene u zborniku, kao i radovi koje žiri odabere za pohvalu i objavu. 

Svi radovi u zborniku biće objavljeni na ćiriličnom pismu. Zbornik će bez naknade biti uručen svim učenicima na dan održavanja manifestacije i nikome neće biti dostavljan putem pošte. 

Susreti će, tradicionalno, svake godine biti održani u Derventi, prve subote i nedjelje u avgustu, po Ilindanu. 

Radove treba poslati najkasnije do 15. jula u Srpski književni klub "Vihor" u Derventi. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )