FOTO: null

Grad Bijeljina raspisao je javni poziv za izdavanje u zakup krovnih površina javnih zgrada radi postavljanja fotonaponskih sistema (solarnih elektrana) za proizvodnju električne energije, ukupne snage 800 kilovata (kW).

U ponudi za instalaciju solarnih panela je 17 krovnih površina, od toga 10 škola, osnovnih i srednjih, pet sportskih dvorana, Centar za visoko obrazovanje i Đački dom poljoprivredne i medicinske škole. Krovne površine izdavaće se na period od 15 godina, a zakup će se plaćati mjesečno.

Ukoliko izabrani investitor rekonstruiše krovnu konstrukciju onda nije u obavezi obezbjediti ugradnju toplotnog sistema do kotlovnice. U slučaju da nema potrebe za rekonstrukcijom krovne konstrukcije, obaveza investitora je ugraditi toplotni sistem do kotlovnice objekta na kome se ugrađuje sunčana elektrana.

Nakon isteka zakupa, solarne elektrane prelaze u vlasništvo grada, a moraju biti u potpuno ispravnom i funkcionalnom stanju sa svom pripadajućom dokumentacijom i važećim garancijama.

Prva solarna elektrana u Bijeljini postavljena je u martu ove godine, na krovu sportske sale Osnovne škole „Vuk Karadžić“, instalisane snage 180 kW, koja ima kapacitet da, uz godišnju osunčanost od 1.050 časova, proizvodi 188 kilovat-sati električne energije za jednu godinu.

Javni poziv je otvoren do 11. januara 2016. godine, a cijeli tekst poziva možete naći na linku: http://www.sobijeljina.org/index.php?idgrupa=187&sablon=0

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )