FOTO: null

Ognjen Tadić povlači se iz vrha banjalučkog gradskog odbora SDS-a, potvrđeno je iz više izvora. Ostavku na predsjedničku funkciju Tadić podnosi u Narodnom pozorištu za devet dana.

Na redovnoj skupštini gradskog odbora rukovođenje prepušta nekom drugom, ali ne želi da otkrije kome. Uputio nas je na sektor za informisanje gradskog odbora. Oni  tvrde, ime kadnidata nije tajna. Zovite, kažu, Branka Blanušu.

“Jesam jedan od kandidata. Ne znam koliko će tačno biti kandidata, niti mogu sad da nešto kažem unaprijed ko će od tih kandidata koji se pojavi na skupštini biti izabran”, rekao je Branko Blanuša.

Blanuša je u SDS prešao prije dvije godine iz SNS-a. I u naprednjacima je bio predsjednik gradskog odbora. U kuloarima se priča da je do smjene moralo doći jer u banjalučkom SDS-u odavno vlada nezadovoljstvo i raskol. Prethodnih mjeseci gradski odbor napustila su četiri potpredsjednika, jedan narodni poslanik i jedan odbornik. Sve to je, navodno, kumovalo Tadićevoj smjeni. U banjalačkom SDS-u, kažu da ništa od navedenog nije tačno. Onima koji su otišli žele sve najbolje – oni koji su ostali, kažu, samo sprovode ono što je mjesecima planirano. Pa i Tadićeva smjena.

“Razočaraću sve one koji misle da se GO nalazi u nekakvom rasulu il isukobu. Moram vas obavjestiti  da sve ono što se dešava u GO i ono što će se desiti na skupštini to je davno planirana aktivnost”, izjavio je  Vladislav Babić, predsjednik Izvršnog odbora Gradske organizacije SDS-a

Dok jedni tvrde da je Tadićeva ostavka u najavi rezultat nerada na terenu u gradskom odboru kažu da je uskoro bivši predsjednik na prošlim izborima postigao odlične rezultate. Kako saznajemo, upravo to mu protivnici u stranci i zamjeraju. Otkad je dobio mjesto u Sarajevu sve manje se bavi Banjalukom. Iz Gradskog odbora SDS-a tvrde da na sljedećim lokalnim izborima za Banjaluku imaju velike ambicije. I Tadić će, kažu, biti u timu – samo ovaj put ne kao vođa u najvećoj izbornoj jedinici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )