FOTO: Nezavisne

I dok jedni uživaju spuštajući se na skijama niz snježne planinske padine, drugi dio građana BiH već uveliko rezerviše ljetovanja koristeći povoljnosti ranog bukinga.

Prema potvrdama predstavnika turističkih agencija u BiH, građani su već počeli da rezervišu svoja mjesta na plažama, a najtraženije destinacije su Turska  i Grčka.

"Rezervacije za ljetovanje 2020. godine su već uveliko počele i najtraženije destinacije su grčka ostrva i Turska", istakli su za "Nezavisne" u Turističkoj agenciji "Unis tours" Banjaluka.

U Turističkoj agenciji "Kontiki travel" u Banjaluci su naveli da građani već uveliko rezervišu ljetovanja te da su zadovoljni odzivom.

"Imamo čarter letove Banjaluka - Turska i Banjaluka - Grčka, a iz Beograda imamo sva aktuelna ljetovališta. Naš rani buking već uveliko traje", kazali su u ovoj agenciji.

Kako navode, ono što nude svojim klijentima su premijum uslovi putovanja, koji su besplatni do kraja januara.

"Premijum uslovi putovanja se inače naplaćuju tri odsto od ukupne vrijednosti aranžmana, ali mi smo odlučili da u vrijeme darivanja počastimo sve putnike koji rezervišu do 31. januara", naglasili su u ovoj agenciji.

Kako pojašnjavaju, premijum putnik ima pravo da do deset dana pred putovanje otkaže svoje putovanje, bez navođenja bilo kakvih razloga, a vraća mu se kompletan novčani iznos.

Istakli su da Srbija prednjači po navikama putnika po pitanju ranog bukinga.

"Na taj način oni ostvaruju razne pogodnosti prvenstveno po pitanju cijene", kazali su u "Kontiki travalu".

U Turističkoj agenciji "Relax tours" iz Sarajeva naveli su da je Turska trenutno najtraženija destinacija.

"Mi ćemo ove godine imati čarter let za Egipat, tačnije za Hurgadu. Ljudi već sada planiraju ljetovanja, kako bi dobili povoljnije cijene jer rani buking traje uglavnom do kraja februara", naglasili su za "Nezavisne" u ovoj agenciji.

U Turističkoj agenciji "Kosmopolit" iz Zenice su naveli da je jedan krug ranog bukinga već uveliko završen.

"Najtraženije destinacije su Grčka i Turska. Dosta su povoljne cijene u ovom periodu", pojašnjavaju u "Kosmopolitu".

Dodaju da imaju ponudu za Paraliju u Grčkoj po cijeni već od 99 KM u petokrevetnom studio apartmanu.

"Kako ulazimo u sezonu cijena je, naravno, nešto viša", ističu u ovoj agenciji.

Banjalučanin Goran K. kazao je da supruga i on svake godine ljetovanje rezervišu baš u ovom zimskom periodu jer su cijene značajno povoljnije.

"Svake godine idem na ljetovanje sa suprugom i dvoje djece i uvijek rezervaciju vršim u ovom periodu jer je oko 30 odsto jeftinije u odnosu na neki drugi period", rekao je on.

Prema njegovim riječima, radi se o razlici u cijeni od oko 300 maraka, što nije malo.

Danijela P. iz Prijedora rekla je da praktikuje da do kraja februara rezerviše ljetovanje jer je povoljnije u tom periodu, te se može uštedjeti čak oko 150 evra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )