FOTO: null

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra neprihvatljivom presudu Suda BiH kojom je Marijan Brnjić osuđen na šest godina zatvora, dok su Martin Barukčič, Pavo Glavaš i Ilija Glavaš oslobođeni krivice za silovan

"Optuženi za zločine nad srpskim civilima na području Odžaka trebalo je da dobiju doživotnu kaznu zatvora, imajući u vidu razmjere počinjenog zločina nad ženama srpske nacionalnosti", izjavila je Rajilićeva Srni. 

Ona je ocijenila da ova presuda pokazuje svu "lakrdiju i cirkus od pravosuđa u BiH, posebno od Tužilaštva i Suda BiH". 

Rajilićeva je rekla da je neprihvatljivo da se sve vrijeme optužuju Srbi za ratne zločine, dok se na drugoj strani na stotine zločinaca koji su počinili zločine nad Srbima slobodno šetaju. 

Sud BiH proglasio je danas krivim Marijana Brnjića za zločine nad srpskim civilima na području Odžaka i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, dok su Martin Barukčič, Pavo Glavaš i Ilija Glavaš oslobođeni krivice zbog nedostatka dokaza. 

Danas su i pripadnici Sipe uhapsili na području Srebrenice Milana Bogdanovića, osumnjičenog da je tokom rata kao komandant policijskih snaga u julu 1995. godine počinio zločin protiv čovječnosti, a Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Srećka Aćimovića za ratne zločine na području Srebrenice 1995. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )