FOTO: avaz.ba

Španski teniser Rafael Nadal šokantno je završio svoje učešće na Australijan openu već u 2. kolu, pošto je u tri seta poražen od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda - 6:4, 6:4, 7:5.

Iako je Mekdonald igrao tenis karijere prva dva seta, činjenica je da je povreda uticala na Nadalovu igru i poraz koji je bio neminovan za branioca titule.
 
Nadal je malo prije povrede gubio sa 1:0 u setovima i 5:3 u drugom, a krajem njega je tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa kukom. Poslije 10 minuta se vratio na teren, ali to nije bio isti Rafa koji ne pamti kada je na startu nekog Grend slema imao dva seta zaostatka.
 
Izgledalo je kao da će Rafa predati meč u trećem setu, moguće je da je čak i razmišljao o tome na startu, ali se nadao nekakvom čudu koje je, ipak, izostalo. Na kraju, Rafa je olakšao i Novaku Đokoviću put ka 22. GS - čime bi se dvojica tenisera izjednačili na vječnoj listi.



Kada je u pitanju sam meč, vrijedi pomenuti da smo do Nadalove povrede gledali spektakularan tenis. Španac je pokazao svoju klasu, dok je Amerikanac igrao kao u transu.
 
Mekdonald je već na startu uzeo brejk Nadalu i poveo sa 2:0, zatim uzeo još jedan za 4:1, da bi Španac vrlo brzo vratio ribrejk i potom smanjio na 4:3. Ipak, nije Rafa imao snage da se vrati u set, iako je u posljednjem gemu imao još jednu brejk šansu.
 
Amerikanac je i drugi set otvorio brejkom. Poveo je sa 2:0 i djelovao je nezaustavljivo, ali je brzo shvatio kakva je Nadal sila. Uslijedio je ribrejk Španca koji je preokrenuo na 3:2 a onda je stao. 



Mekenzi je uzeo brejk u 7. gemu drugog seta, potom ga potvrdio za 5:3 kada je Nadal tražio medicinski tajm-aut. Jednostavno, nije mogao da se kreće. Vratio se na teren, uzeo gem na svoj servis, potom izgubio i drugi set.
 
Treći set bolje da se nije ni igrao. Publika jeste bila srećna što se Rafa vratio na teren, međutim, obojica tenisera kao da su se "ugasili." Nadal se oslanjao na servise i nekako je ostajao u igri, dok je sve to uticalo i na Mekdonalda. Jednostavno, izgledalo je kao da je u pitanju trening meč.
 
Pokušavao je Nadal da skraćuje poene, nadao se nekom čudu, dok je Mekdonald pravio greške tako što je skoro sve poene "tukao" po sredini. Kao da mu je bilo žao Rafe i kao da mu je olakšavao situaciju na terenu.
 
Pri rezultatu 4:4 je Mekenzi, doduše, dobio priliku za brejk koju nije iskoristio, a Nadal je izgledao kao da nema tih problema sa povredom. Ipak, već u narednom gemu je ponovo zablokirao - 5:5. S druge strane, Amerikanac kao da se napokon probudio, stigao je do tri brejk lopte i u nastavku je potvrdio plasman dalje.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )