FOTO: glassrpske

Rafael Nadal nije ostvario plan na Mastersu u Madridu.

 
I ne samo to, osim što je ove godine pokazao netipičnu ranjivost za njega na omiljenoj mu podlozi, poraz u četvrtfinalu mogao bi da mu poremeti i planove u Parizu.
 
Tačnije na Rolan Garosu, gdje će teniser iz Manakora pokušati da osvoji 14. trofej u Bulonjskoj šumi.
 
Poraz od Aleksandera Zvereva u petak nije bolan za Nadala samo zato što se iz Madrida vraća neobavljenog posla, već ga tjera i na određenu promjenu plana.
 
Taj poraz znači i da u ovom trenutnu Nadal nije na poziciji drugog nosioca na Rolan Garosu, a to znači samo jedno - moguć susret sa Novakom Đokovićem već u polufinalu.
 
Nadal naredne nedjelje na Mastersu u Rimu neće biti u stanju da doda nove poene kojim bi se opet vratio na mjesto drugog nosioca u Parizu.
 
Španac je osvojio Rim 2019. godine, a Danil Medvedev je tad izgubio prvo kolo, a prošle sezone nije ni igrao.
 
Sve što Rus uradi na “Foro Italiku”, ide njemu u prilog, a kako ne može da izgubi poene, biće pozicioniran na mjesto drugog nosioca na Rolan Garosu.
 
Teoretski, Rafa može da se vrati na tu poziciju jedino ako u nedjelji pred drugi grend slem sezone izabere da igra neki turnir i osvoji nove poene, ali tako nešto je gotovo nevjerovatno.
 
Kako god, za Nadala to ne mora ništa negativno da znači.
 
On je prije četiri godine u Parizu bio četvrti nosilac, iza Endija Marija, Novaka Đokovića i Stana Vavrinke, pa je na kraju osvojio trofej, prenosi B92.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )