FOTO: null

Radovi na Gradskom stadionu na postavljanju nove travnate podloge privode se kraju. Urađena je drenaža, postavljene su cijevi za navodnjavanje tako da će radovi čiji je kraj predviđen u toku mjeseca decembra biti završeni u rekordnom vremenu.

Šest miliona konvertibilnih maraka koliko je obezbjeđeno za klubove iz BiH, a Bijeljina je dobila 84 hiljade, tako da će u proljetnom dijelu premijerligaši Radnik i Mladost imaće uslove kakve su u mnogim mnogo razvijenim fudbalskim sredinama.  

- Radovi teku onako kako smo planirali. Zemlja je bila dignuta, kopani su kanali, postavljene su drenažne cijevi kao i cijevi za navodnjavanje, a postavlja se sada i busenje sa travom. Zelena površina je donešena sa Vlašića, radi se o zasijanoj površini koja je zbog užurbanosti naših radova podignuta ove jeseni. Radi se o izuzetno kvalitetnoj travnatoj podlozi, biće ubačen čak i kvarcni pijesak koji će da održava temparaturu tako da korijen trave neće moći da mrzne i na ekstremno niskim temparaturama – rekao je Živorad Miražić.

Prije osam godina kada je Radnik ušao u Premijer ligu BiH, pokriven je dio tribina i postavljeno je 3.000 stolica. Uprava plavo-bijelih će kako je najavljeno kompletnu rekonstrukciju stadiona završiti izgradnjom reflektora i pokrivanjem cijele tribine. Naredne 2015. godine kada Radnik proslavlja svoj jubilej 70 godina od osnivanja, Bijeljinci će dobti nove uslove na Gradskom stadionu koji je izgrađen davne 1954. godine.

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )