FOTO: null

U Bijeljini su u toku radovi na izgradnji novog objekta Centra za socijalni rad u koji će biti smješten i dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi teku predviđenom dinamikom.

Prema riječima direktora Centra za socijalni rad Milana Simeunovića za sada nema problema, a zaposleni se nadaju da će tokom godine useliti u nove prostorije.

- Nadam se da u narednom periodu neće biti ozbiljnijih problema i da će planirana finansijska sredstva biti obezbjeđena za završetak radova. Imamo obećanje od gradonačelnika Bijeljine da ćemo u ovoj godini useliti u nove prostorije, rekao je Simeunović.

Trenutno se izvode spoljašni radovi. U okviru ove prve faze planirano je da se završi još jedan sprat i krovna konstrukcija, nakon čega će početi i uređenje unutrašnjeg dijela objekta.

- Očekujemo da se prizemlje i prvi sprat stave u funkciju u predviđenom roku, ističe Simeunović.

Dok traju radovi na izgradnji nove zgrade, radnici Centra za socijalni rad izmješteni su u prostor nekadašnjeg Grudnog odjeljenja stare zgrade bijeljinske bolnice. Iako je prostot adaptiran i uređen za potrebe Centra, sadašnji prostor nije funkcionalan.

- Prostorije nisu funkcionalne, jer se naš ras sastoji od svakodnevnog kontakta sa specifičnim korisnicima (žrtve nasilja u porodici, brakorazvodne parnice i sl.) što zahtjeva pripreme i posebne uslove zbog povjerljivosti predmeta, a u kancelarijama trenutno radi i po tri socijalna radnika, dodao je Simeunović.

Sredstva za prvu fazu radova su obezbjeđena. Budžetom grada Bijeljina za ovu godinu planirano je još milion maraka za finansiranje radova.

Za završetak ovog projekta planirana su sredstva u iznosu od oko 2,4 miliona maraka. Procjenjuje se da na području grada ima oko 5000 socijalno ugroženih lica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )