FOTO: PDP

Radovan Krstić, jedan od preživjelih učesnika Tuzlanske kolone, svjedoči o neizrecivoj tragediji koja je obilježila njegov život, te danas, kao kandidat za odbornika u Skupštini grada Bijeljina ispred Partije demokratskog progresa (PDP), nosi sa sobom misiju da se bori za prava veterana, ali i za sve građane Bijeljine.

Kako je saopšteno iz bijeljinskog PDP-a, Krstić je 15. maja 1992. godine čudom preživio masakr nad nevinim vojnicima JNA u Tuzli, gdje su mu, nenaoružanom i ranjenom, pucali u usta. Uprkos strahotama koje je pretrpio, Krstić je preživio i posvetio svoj život borbi za istinu o ovom zločinu. 

"Njegova sudbina postala je simbol stradanja Srba u Tuzlanskoj regiji, ali i neumorne borbe za pravdu koja mu, kao i mnogim drugim žrtvama, još uvijek nije pružena", naveli su iz PDP-a.

Nakon rata, Krstić se nastanio u Bijeljini, gdje je iznova izgradio svoj život, uprkos teretu sjećanja na prošlost. Bijeljina mu je postala novi dom, a on se posvetio zajednici i svojim sugrađanima. 

"Kroz svoj svakodnevni rad, Krstić je postao cijenjen i poštovan član društva, posvećen unapređenju života u gradu. Njegova priča inspirisala je mnoge, posebno veterane i porodice poginulih, jer je on postao simbol otpornosti i borbe za pravdu, ali i za bolji život", ističu iz PDP-a.

Krstićev cilj, kako dodaju, nije samo politički angažman, već i glasno zalaganje za pravdu i dostojanstvo onih koji su prošli kroz slične patnje, jer se on zalaže za poboljšanje socijalnih i ekonomskih uslova u gradu, posebno za one najugroženije.

Krstićeva poruka je jasna i snažna: "Nijedna nepravda ne smije ostati zaboravljena. Mi, koji smo preživjeli najgore, imamo obavezu da nastavimo borbu - ne samo za pravdu, već i za bolje sutra za sve naše ljude. Zajedno, možemo izgraditi zajednicu koja će poštovati prošlost, ali gledati u budućnost sa nadom i odlučnošću."

"Radovan Krstić je simbol neuništivog duha, a njegova borba nastavlja se ne samo kroz sjećanje na prošlost, već i kroz aktivnu izgradnju bolje budućnosti za sve građane Bijeljine", naveli su iz PDP-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )