FOTO: null

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić uputio je otvoreno pismo predsjednicima i premijerima zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN, u kojem ukazuje na nepravdu koja mu je učinjena tokom postupka pred Haškim tribunalom.

Karadžić je skrenuo i pažnju na greške koje je taj sud učinio i u drugim postupcima, ali i prema cjelokupnom srpskom narodu.

On je Savjetu bezbjednosti predložio da osnuje komisiju sastavljenu od pravnih eksperata koji bi analizirali dosadašnju praksu tribunala i poništili sve proizvoljne odluke i presude.

- Mora postojati autoritet iznad svakog suda, sa nadležnošću da oslobodi nevine i nepravedno osuđene - naveo je Karadžić u pismu.

Prvostepenom odlukom Haškog tribunala Karadžić je ove godine osuđen na 40 godina zatvora. U obrazloženju presude navedeno je da je on odgovoran za ratne zločine počinjene u BiH, uključujući i zločin u Srebrenici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )