FOTO: null

U izolovanom selu Petnjica u planinama na zapadu Crne Gore, oko 110 kilometara od Podgorice, rođen je Radovan Karadžić.

Iako sada ima 70 godina i čeka presudu za genocid i druge zločine u BiH, za mještane Petnjice, koji se svi prezivaju Karadžić, on je heroj, pametan dječak sa sela koji je otišao u grad i činio dobra djela. 

Simeon Karadžić živi u Petnjici. Ima 65 godina i u penziji je. Za rođaka Radovana kaže da je "dobar čovjek" i da je činio sve što bi svi oni u odbrani prijatelja Srba. 


Muka im od novinara 

Ostali mještani Petnjice ne žele da pričaju, ali vjeruju Karadžiću, koji tvrdi da je nevin. 

Haški tribunal će u četvrtak, 24. marta, izreći presudu Radovanu Karadžiću, prvom predsjedniku Republike Srpske, koji je optužen za genocid u Srebrenici i još sedam bh. opština, terorisanje građana Sarajeva, progon Muslimana i Hrvata i uzimanje pripadnika mirovnih snaga Ujedinjenih nacija (UN) za taoce. 


Tužilaštvo u Hagu je za Radovana zatražilo dugotrajni zatvor. 

"Vrlo je bolno ono što oni kažu", govori Simeon, odbijajući optužbe protiv čovjeka sa kojim se igrao kao dijete. Svi u selu dijele prezime Karadžić i niko nije sretan kada vidi novinare. Simeon kaže da je mještanima "muka od novinara". 

Desetine novinara je posjetilo selo, koje ima nekoliko kuća - od kojih su samo tri stalno naseljene.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )