FOTO: novosti.rs

Dobri ljudi pomogli da se skući porodica Lukić iz Lopara, sela na Majevici. Komšije i opština sredili sprat

Četvoročlana porodica Lukić iz Lopara Sela na Majevici, konačno ima valjan krov nad glavom. Komšije su, uz pomoć opštine Lopare i 12 preduzeća, susjedne federalne opštine Čelić, adaptirali sprat Lukićima, koji imaju dvadesetogodišnjeg sina sa razvojnim poremećajem - autizmom.

Na poziv predsednice Udruženja "Djeca svjetlosti" iz Banjaluke Mirjane Kojić za pomoć porodici Lukić odazvali su se dobri ljudi, pa su se darodavci i domaćini, prilikom useljenja, zajednički radovali.

Otac porodice Simo Lukić zahvalio se Udruženju "Djeca svjetlosti" iz Banjaluke, načelniku Saviću i svima koji su pomogli i učestvovali u adaptaciji sprata njihovog porodičnog doma.

- Sad imamo bolje uslove koje nam mnogo znače, jer će nam olakšati život, a posebno našem oboljelom sinu - kažu Simo i njegova supruga Željka.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović poklonio je ikonu Svete Bogorodice porodici Lukić i istakao je da je ova akcija pokazala da svaki čovjek treba, koji može da odvoji dio svoga nečega, treba da pokloni nekome, kako bi mu učinio život ljepšim i boljim.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić uručio je zahvalnice za humanitarnu akciju i pomoć pri adaptiranju kuće porodici Lukić firmama koje su učestvovale:"Đokić metal", "Enterijer Kojić" "Gvožđara", "Majevica RC","Ran-Rad" i "LD"iz Lopara, i firmama iz opštine Čelić,iz Brčkog,kao i ugljevičke firme "Intergaj".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )