FOTO: null

BIJELJINA - Podjelom prazničnih paketa sa prehrambenim namirnicama korisnicima Narodne kuhinje u Bijeljini su danas završene aktivnosti Gradske uprave na dodjeli pomoći za 500 socijalno ugroženih porodica povodom Božića, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kao i ranijih godina, podršku Gradskoj upravi u nabavci 250 prazničnih paketa hrane obezbijedili su donatori - poslastičarnica "Mocart", mljekara "Dule" i preduzeća "Spektar drink" i "ZP komerc". 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je podjeli paketa u Mjesnoj zajednici Bogdanovića Plac i tom prilikom, uz zahvalnost na humanosti dugogodišnjim donatorima, ocijenio da se osnivanje Narodne kuhinje prije više od deset godina pokazalo kao dobar potez. 

"Nažalost, imamo mnogo sugrađana koji nemaju sredstava ili ne mogu da sebi pripremaju redovne obroke i na osnovu spiskova koje pravi Centar za socijalni rad svakodnevno ovim ljudima obezbjeđujemo tople obroke", rekao je Mićić. 

Prema njegovim riječima, od osnivanja Narodne kuhinje hrana se priprema u restoranu društvene ishrane koji je već postojao u okviru Gradske uprave, a godišnje se za ovu namjenu iz lokalnog budžeta izdvaja 90.000 maraka, uz dodatna sredstava za prevoz hrane do korisnika koji su nepokretni. 

Osim danas uručenih 250 prazničnih paketa korisnicima Narodne kuhinje, na Tucindan je u Bijeljini podijeljeno 139 pečenica porodicama iz boračkih kategorija, a odobrena je i pomoć na osnovu više od 100 zahtjeva upućenih gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )