FOTO: null

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ekipa bila na zicer od iznenađenja i pobjede nad Darušafakom u Evroligi.

Crveno-bijeli su u Beogradu poraženi od Darušafake 73:70, u meču u kojem su prokockali vođstvo od 16 poena na početku treće dionice. 

"Meč smo dobro otvorili, bili pametni, držali kontrolu, do poluvremena imali ono što niko nije pretpostavio. Očekivali smo da će Darušafaka odgovoriti, što se i desilo, ali bili smo na bacanjima ili na ziceru od iznenađenja", rekao je Radonjić poslije meča i prisjetio se promašenog zicera kapitena Luke Mitrovića u ključnom momentu. 

On je dodao da bi bilo zasluženo da je Crvena zvezda dobila, istakavši da mu je žao što njegovi košarkaši nisu nagrađani za odličnu partiju. 

"I prije MZT-a smo pričali o pojačanjima, bilo je sumnji oko tima i šta nam je potrebno. Momci su dali sve od sebe, igrali smo protiv tima koji mnogo vrijedi. Biće još mnogo utakmica za pobjede i poraze, u principu je Darušafaka iskoristila . Nema vremena da se pati, žao mi je što nismo savladali velikog protivnika, a pobijedićemo nekog drugog". 

Prema njegovim rijčima, uprkos tome što crveno-bijeli nisu kompletirali ekipu, imaju veliki respekt evropskih velikana. 

"I pored tima kakav imamo, svi dolaze kod nas sa zebnjom. Dokle sam ja trener, kod mene će uvijek postojati vjera u pobjedu. Druge opcije nema", zaključio je crnogorski trener. 

Trener Darušafake Dejvid Blat, logično, bio je prezadovoljan poslije velikog preokreta u Beogradu, pohvalivši ambijent koji su napravili navijači Crvene zvezde u hali. 

"Ne znam da li smo bili mnogo loši na početku ili je Crvena zvezda bila mnogo dobra. Imali smo puno problema u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku zaigrali mnogo bolju odbranu i na kraju slavili. Širom Evrope ima mnogo dobrih navijača, ali Zvezdini su najbolji i možda je u Beogradu najteže igrati", rekao je Blat. 

On je dodao da je Darušafaka ima visoke ambicije i da je glavni cilj da klub iz Istanbula bude stabilan evroligaš, iako ga mnogi vide u vrhu. 

"Darušafaka nema tradiciju kao Crvena zvezda i Makabi, ali imamo veliku želju da napravimo velike stvari. Novi format Evrolige je tek počeo i odmah je bilo jako teško, pa ne smijem ni da zamislim šta će da bude u narednih 29 utakmica", rekao je Blat, uz šalu da bi volio da radi sa Lebronom Džejmsom u Darušafaki, kao dok je bio na klupi Klivlenda.

Košarkaši Crvene zvezde narednog petka igraju protiv Galatasaraja u Istanbulu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )