FOTO: null

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić biće na čelu Organizacionog odbora 62. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske koji organizuje "Glas Srpske".

Radojičić se rado odazvao pozivu iz "Glasa" i potvrdio da mu je čast što će biti na čelu tradicionalne manifestacije, koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru uz direktan prenos na Radio televiziji Republike Srpske sa početkom u 20.10 časova.

- Biće mi zadovoljstvo da uzmem učešće u manifestaciji koju decenijama uspješno organizujete i za sve operativne aktivnosti stojim vam na raspolaganju. Ovo 62. izdanje samo je potvrda važnosti onoga što radite za sport Republike Srpske - rekao je Radojičić.

Pripreme za ovogodišnji Izbor sportiste su u punom jeku. Savezi do 21. novembra u redakciju "Glasa" treba da dostave prijedloge kandidata za koje smatraju da su ostvarili najbolje rezultate u godini na izmaku, a onda će stručni žiri usvojiti listu kandidata, te odrediti koji od njih zaslužuju mjesto među deset najboljih. U idućih nekoliko dana biće poznat i sastav žirija, kao i njegov prvi čovjek.

Osim deset najboljih sportista, na završnoj večeri manifestacije ujedno će biti dodijeljeno još nekoliko priznanja i to povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru.

Generalni medijski pokrovitelj manifestacije je RTRS, a kao i prethodnih godina, "Glasov" partner u organizaciji je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Prošlogodišnji laureati

Za najboljeg sportistu 2015. godine proglašena je karatistkinja prnjavorskog Ipona Nataša Vidović, drugi je bio plivač Mihajlo Čeprkalo, a treći atletičar Dušan Babić. Od četvrtog do desetog mjesta plasirali su se skijašica Tanja Karišik, kajakaš Darko Savić, džudista Mitar Mrdić, rukometaš Stefan Janković, automobilista Goran Dojčinović, na devetom mjestu je bio odbojkaš Saša Zimonjić, a prvih deset zatvorio je fudbaler Siniša Radoja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )