FOTO: null

Igor Radojičić više nije predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. Iako nema zvanične potvrde za to, vijest o Radojičićevom odlasku sa mjesta čelnog čovjeka najveće gradske organizacije te partije, juče je prvo objavljena na blogu Slobodana Vaskovića,

Novi predsjednik će, po našim saznanjima, biti Zoran Vujmilović, takođe iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Igor Radojičić više definitivno nije na čelu Gradskog odbora SNSD-a. Napustio ga je, ali nije obrazložio zbog čega. Na telefon se nije javljao, tako da nismo mogli da čujemo da li napušta i SNSD. U Gradskom odboru SNSD-a takođe nisu bili voljni da saopšte bilo kakve detalje u vezi sa Radojičićevim odlaskom.

Prema našim informacijama, v.d. predsjednika Gradskog odbora SNSD-a biće Zoran Vujmilović, aktuelni predsjednik Izvršnog odbora Gradskog odbora, te načelnik Službe za zajedničke poslove Gradske uprave Banjaluka. Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik je na sjednici Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a, 14.marta, na kojoj se Radojičić nije pojavio, rekao da iz SNSD-a niko neće biti isključen, ali da se može sam isključiti.

Sam Igor Radojičić je posljednji put u javnosti istupao prije tačno dva mjeseca, upravo na sjednici Gradskog odbora, kada je rekao da nema problema u stranci i da nema namjeru da formira svoju stranku.

Prema našim saznanjima, Radojičić ipak planira da pokrene formiranje sopstvene stranke, te da će za to iskoristiti ljetnju pauzu u zasjedanju Narodne skupštine RS, gdje je poslanik SNSD-a.

Razlog Radojičičevog odlaska, po svemu do sada viđenom, leži u njegovom nezadovoljstvu stanjem u SNSD, što je upravo 14.marta i javno objelodanio na Twitter-u, rekavši da „SNSD treba ispraviti greške, ponuditi nove i realne politike, a naročito promijeniti kadrove, jer će bez toga ostati samo fasada".

Opširnije večeras u Dnevniku 2 BN TV u 19:30

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )