FOTO: null

Spuštena zavesa na neizvesnu trku oko fotelje gradonačelnika banjaluke

BANjALUKA - Karte su se otvorile. Banjaluka je i zvanično proglasila glavne aktere predstojeće trke za gradonačelnika Banjaluke.

Predsednik banjalučkog odbora SNSD i narodni poslanik Igor Radojičić u utorak je i zvanično predstavljen javnosti kao kandidat SNSD za gradonačelnika najvećeg grada Srpske. Kandidatura je ozvaničena u Banskom dvoru uz prisustvo predsednika stranke Milorada Dodika.

Radojičić je, još pre zvanične kandidature, izjavio da je svestan težine ove vrste nadležnosti i da je, ukoliko pobedi, spreman da se nosi sa odgovornošću koje na sebe preuzima prvi čovek Banjaluke.

Kandidat Saveza za promene Dragan Čavić izjavio je za "Novosti", još pre zvanične kandidature Radojičića, da očekuje pobedu za mesto gradonačelnika, bez obzira na to ko bude kandidat SNSD.

- Banjaluka je za dve decenije vladanja SNSD opljačkana i vode je ljudi koji su ogrezli u kriminalu i čiji činovnici iz gradske uprave imaju po desetak stanova u gradu. U Banjaluci su ubijeni košarkaški i fudbalski klub Borac. To je najveća sramota za grad. Moji šefovi će biti građani Banjaluke, a ne Milorad Dodik i Nebojša Radmanović koji već dve decenije upravljaju gradom, dok su gradonačelnici tu da ispunjavaju njihove zahteve - poručio je Banjalučanima Čavić.

POBEDA U BANjALUCI ZNAČI PREVLAST!

IZ Saveza za promene su u telefonskom razgovoru za "Novosti" nagovestili i mogući epilog na opštim izborima u BiH za dve godine, ukoliko pobede u Banjaluci.

- Ako pobedimo na lokalnim izborima u Banjaluci 2. oktobra, biće to sigurno jedan od najvećih indikatora političkih promena na opštim izborima BiH za dve godine. Smatramo da je odavno vreme da SNSD ode sa vlasti i verujemo da će i građani to prepoznati i dati nam podršku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )