FOTO: InfoBijeljina

Semberski derbi zasluženo je pripao fudbalerima Radnika koji su postigli pogodak u prvom poluvremenu, najveći dio susreta kontrolisali igru, imali loptu mnogo duže u svom posjedu, bili konkretniji prema golu Filipa Erića i na kraju osvojili tri veoma važna boda.

Podatak da gosti tokom 90 minuta nisu uputili udarac u okvir gola govori o napadačkim ambicijama mlađeg premijerligaša iz Bijeljine. Cijeli tok meča domaći sastav je bio bolji, presudilo je iskustvo u redovima domaćih, a samo u poslednjih desetak minuta gosti su imali više od igre.

Radnik je mnogo bolje otvoorio susret i već u 13. minutu Irfan Hadžić je u dobroj prilici, no njegov udarac odlično brani Erić, a Vladimir Bradonjić ne uspijeva zahvatiti loptu na pet metera. Gosti su uzvratili minut kasnije kada je nakon kornera Ermin Huseinbašić iz okreta šutirao preko gola. 

Napadački dvojac Dejan Maksimović i Hadžić bili su najopasniji po gol Zvijezde. U 21. minutu njih dvojica su izigrali kompletnu odbranu gostiju. Maksimović je povukao loptu sa sredine terena, dobrim pasom proigrao Hadžića, ovaj pobjegao odbrani Zvijezde, ušao sa lijeve strane, te jakim i preciznim udarcem zakucao loptu u mrežu nemoćog Erića. Nakon toga Radnik je bio još dominantniji a u 36. minutu domaći su tražili kazneni udarac nakon što je Miloš Nikolić igrao rukom u svom šesnaestercu.       

Drugo poluvrijeme ponovo je otvorio napadački dvojac Radnika, a ovoga puta Hadžić pogađa vanjski dio mreže. U 74. minutu Ismar Harilahović je pokušao sa ivice kaznenog prostora – preko gola. U poslednjih desetak minuta nešto bolja igra gostiju a jedinu priliku imao je Amer Osmanagić kada je iz okreta sa penala šutirao pored gola. U finišu Radnik je mogao i do drugog pogotka, ali je udarac Ognjena Đelmića Erić odbranio.

Na gradskom stadionu u Bijeljini okupilo se preko 2.000 ljubitelja fudbala koji su mogli biti zadovoljni prikazanim fudbalom, što samo pokazuje da fudbalske publike u Bijeljini još uvijek ima, ali se mora na neki način dovesti na stadionu. U ovom meču to je bio lokalni debi u kojem su se radovali navijači Radnika.

Ovom pobjedom Radnik je zauzeo sedmo mjesto na tabeli i u prvom kolu trećeg kruga biće gost šestoplasirane ekipe (Mladost ili Sloboda)

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )