FOTO: facebook

Veoma važna pobjeda za Radnik ostvarena na terenu ekipe koja se bori za opstanak. Radnik je slavio u Gabeli protiv domaćeg Goška sa 2:1 i ostao u gornjem dijelu tabele koji mu garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

Nije sve počelo dobro za Bijeljince. Šime Gržan je u 39. minutu iskoristio neopreznost u redovima Radnika i doveo domaće u prednost. Samo četiri minuta kasnije Radnik je izjednačio. Nakon udarca sa bijele tačke izjednačio je Dejan Maksimović.

Radnik je nakon toga bio bolji, dominirao, a njihova inicijativa urodila je plodom u 82. minutu kada je Irfan Hadžić pokazao da je trenutno jedan od najboljih napadača u ligi Bosne i Hercegovine. 

- Zasluženo smo slavili, bili bolji i sada je sve pred nama. Ostaje do kraja šampionata još pet kola, za nas izuzetno težak raspored, ali vjerujem u ove momke koji su i danas pokazali da znaju igrati fudbal. Za nas je ovaj susret već arhiviran i okrećemo se narednom meču i gostovanju Sarajeva u Bijeljini, rekao je trener Radnika odmah nakon utakmice.

D. Tešić 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )