FOTO: null

Remijem bez golova protiv Slobode fudbaleri Radnika okončali su desetodnevne pripreme na Kupresu i vratili se kući, gdje će obaviti posljednje pripreme do početka Premijer lige.

U ovoj utakmici nijedan tim nije pokazao previše, a oba trenera su isprobala taktičke zamisle koje bi im mogle dobro doći u narednoj sezoni. Radnik je u ovoj utakmici imao više od igre, ali je mreža Tuzlaka ostala netaknuta. Bijeljinci su u tri pripremne utakmice postigli osam pogodaka bez primljenog gola, što govori o čvrstini odbrane Semberaca koja se nije baš proslavila u minulom proljećnom dijelu šampionata.

- Sloboda je u ovom trenutku iskusnija ekipa i vidjelo se da nam je prijeko potrebna svježina. Bila je ovo korisna utakmica u kojoj su svi igrači dobili priliku, što mi je bio cilj. Bilo je prilika na obje strane, a ako već nismo postigli gol, zadovoljan sam što odbrana nije kapitulirala. Defanziva je segment u kojem smo napravili značajan napredak - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Vremena do početka prvenstva je malo (22. jul), a generalni sekretar Nebojša Tomić, zadužen za dovođenje igrača, još nije pronašao zamjene za nekoliko nosilaca igre, koji su napustili klub. Pored toga, stopama Marka Obradovića, koji je otišao u kazahstanski Aktobe, mogao bi krenuti Dino Beširević. Dobre igre novopečenog reprezentativca BiH nisu prošle nezapaženo, pa je za njega zainteresovan Željezničar, ali kako saznajemo, vezni fudbaler je mnogo bliži odlasku u inostranstvo.

- U idućih nekoliko dana dovešćemo dva-tri pojačanja. Pregovori sa igračima su u završnoj fazi, ali još ne bih o imenima. Što se tiče Beširevića, traže ga mnogi, ali još nijedna ponuda nije toliko konkretna - rekao je Tomić.

Posljednji kontrolni meč Radnik će odigrati u subotu na Gradskom stadionu protiv federalnog prvoligaša Sloge iz Siminog Hana.

Žižović: Ne tražim alibi

Dok čeka pojačanja, Mladen Žižović naglašava da je cilj Radnika razvoj mladih igrača.

- Ne možemo se nositi sa velikim klubovima i njihovim finansijskim mogućnostima. Ovo je sezona u kojoj očekujem potpunu afirmaciju Besima Šerbečića, kao i Demira Pece, koji su odlično odradili drugu fazu priprema u Kupresu. Da je neki iskusniji trener na mom mjestu, vjerovatno bi već tražio već alibi, ali ja to ne želim da radim. Mislim da smo i sa ovim igračkim kadrom sasvim solidni - rekao je Žižović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )