FOTO: null

Premijerni nastup na evropskoj sceni Radnik će početi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a protivnika će saznati 20. juna u Nionu.

Iako UEFA još nije odredila nosioce, jasno je da Bijeljinci neće biti u povlašćenom položaju, baš kao što to neće biti ni Sloboda, dok će Široki gotovo sigurno biti nosilac.

Takođe, još nisu poznate regionalne grupe, odnosno potencijalni protivnici, a evropska kuća fudbala to objavi neposredno bez žrijeba. Međutim, jasno je da Bijeljinci za rivala mogu dobiti nekoliko i u evropskim okvirima respektabilnih ekipa. U prvom redu tu su Dinamo Minsk, Debrecen, Videoton, Omonija, Harts, Aberdin i Levski, a ne bi bilo dobro da ih žrijeb spoji i sa Domžalama, Krakovijom, Kairatom, Aktobeom, IFK Geteborgom... Mnogo bolja opcija bili bi rivali poput Budućnosti iz Podgorice, makedonskog Rabotničkog, estonskih Levadije i Nome Kaljua, Kliftonvila iz Sjeverne Irske... Bez obzira na ime protivnika i ishod u dvomeču prvog kola kvalifikacija, kasa Radnika biće punija za 200.000 evra, koliko pripada svakom klubu koji je izborio izlazak na evropsku scenu u ovom takmičenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )