FOTO: InfoBijeljina.com

Odbojkaški klub Radnik u petak je u Banja Luci savladao ekipu Borca sa 3:2, po setovima 25:15, 25:19, 24:26, 11:25 i 15:11, i ostvarili treći uzastopni trijumf u Premijer ligi BiH. Nakon nešto lošijuh partija u prvom dijelu sezone, u drugom igraju dosta sigurnije, što se odmah odrazilo i na rezultate.

Četa trenera Vladimira Milićevića i dalje se nalazi na šestom mjestu sa jednim bodom manje od petoplasiranog Jedinstva, odnosno 3 od Borca koji se nalazi na četvrtom mjestu.

- Iako smo znali da je ekipa Borca zaista kvalitetna ekipa, te da rijetko gube bodove na domaćem terenu, dobro smo ih skautirali i to se moglo vidjeti i tokom utakmice. Dobro nam je došao i povratak Miodraga Marinkovića, koji je u odlučujućem, petom setu, donio potrebnu stabilnost u igri, a pohvalio bih i ostale momke, posebno one koji su odigrali meč bolesni i pokazali koliko vole svoj klub. Mislim da smo zaslužili da se iz Banja Luke vratimo sa tri boda, jer smo u većem dijelu meča pokazali izuzetno sigurnu i ubjedljivu igru, osim u četvrtom setu, u kom smo podsjetili na igre koje su nas krasile u prvom dijelu sezone. Ostaje žal što je mojim igračima popustila koncentracija na prijemu pri rezultatu 2:0 i 23:21, ali se nadam da smo nešto naučili iz svega toga, a to je da se protiv ekipa kao što je Borac nikad ne smijete opuštati, rekao je za portal InfoBijeljina Vladimir Milićević, trener OK Radnik.

Image may contain: 13 people, including Bojan Novokmet, Dario Balaban, Vladimir Dovlica Milicevic, Darko Manojlović, Dejan Janjicic, Aleksandar Djuric, Dušan Perišić, Vukašin Tuzlančić and Miodrag Marinkovic, people smiling

Meč protiv Borca je arhiviran, u dva meča ove sezone oba puta ste slavili. I protiv narednog protivnika, ekipe Domaljevca, Radnik je odigrao dobro u prvom dijelu sezone kada je izgubio nakon 5 setova. Možete li sada ponoviti, ili možda čak prikazati i bolju igru?

- Mislim da je najbitnije bilo da sami sebi pokažemo i dokažemo da možemo i vrijedimo, iako smo u odnosu na prethodnu sezonu ostali bez tri igrača iz postave. Iz 4 meča drugog dijela sezone, od kojih smo 3 odigrali na strani, slavili smo na tri susreta, što je pokazatelj dobre igre, a ne slučajnosti ili nečega dobrog. Zadovoljan sam kako napredujemo iz kola u kolo, i sigurno da ovaj meč nije mogao da dođe u boljem trenutku. Oni su jako dobra ekipa, za nijansu kvalitetnija od Borca, što su i pokazali u dosadašnjem toku prvenstva. Potrudiću se da pripremim ekipu tako da pruže maksimum, a očekujem odličnu odbojkašku predstavu. Oni su favoriti, a mi ćemo se potruditi da im pokvarimo planove.

Image may contain: Vladimir Dovlica Milicevic, playing a sport

I pored tri vezane pobjede i osvojenih 8 bodova, i dalje ste šesti na tabeli. Stiče se utisak da malo nedostaje da se popnete koji stepenik više, ali isto tako veoma lako može da se desi da tu i ostanete.

- Ja sam rekao momcima, a takav stav zauzeli su svi u klubu, da se mi maksimalno borimo na terenu, i da ne pravimo nikakve kalkulacije. Potrudićemo se da slavimo u svim mečevima do kraja regularnog dijela sezona, a što da ne i u plej ofu. Koliko je to realno, pokazaće vrijeme, ali mi smo uvijek igrali bez kalkulacija i okrenuti samo u svoje dvorište. Tako će biti i ovog puta, jer ćemo u svim mečevima do kraja igrati maksimalno i na pobjedu.

Meč XVI kola Premijer lige BiH između Radnika i Domaljevca na programu je u subotu 23.02.2019. godine. Utakmica zbog renoviranja krova u Gradskoj dvorani u Račanskoj ulici, igra u sportskoj sali Osnovne škole Vuk Karadžić, sa početkom u 18:00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )