FOTO: Facebook

Duel drugoplasiranih Laktaša i trećeplasiranog Rudara zevršen bez pobjednika, Leotar bez trenera pobijedio Slaviju.

Šampionska trka u Prvoj ligi RS još nije završena, ali je Radnik sasvim blizu povratka u Premijerligu BIH, što bi moglo da bude ozvaničeno već u narednom kolu.
 
Bijeljinci su u subotu dobili dobre vijesti pošto su drugoplasirani Laktaši i trećeplasirani Rudar remizirali 1:1, pa sada Radnik ima 13 bodova više od prvog pratioca.
 
To znači da ukoliko Radnik u nedjelju savlada Foču već u narednom kolu pobjedom protiv Željezničara mmože obezbijediti šampionsku titulu, bez obzira na ishode ostalih mečeva.
 
Laktaši su u subotu poveli u 14 minutu golom Turanjanina i činilo se da će sumorni april ipak okončati trijumfom, međutim, Patrik Gbegbe je 20 minuta kasnije izjednačio na, ispostaviće se, konačnih 1:1.
 
Tako su tokom ovog mjeseca uz tri poraza i jednu pobjedu i današnji remi, a u sličnoj formi u parilu bio je i Rudar koji je upisao po dva poraza i remija, te jednu pobjedu.
 
Nakon poraza 5:0 od Rudar Prijedora trebinjski Leotar rastao se sa trenerom Olegom Ćurićem, a ova „šok terapija“ je urodila plodom i hercegovački klub u subotu je upisao tri boda pobjedom 1:0 protiv Slavije. Nakon odlaska Ćurića Trebinjce je na ovom meču vodio pomoćni trener Anel Ramić.
 
Najviše golova viđeno je u Vojkovićima gdje je Famos slavio 3:2 protiv Veleža iz Nevesinja uz dva gola Ognjena Stjepanovića.
 
Jedinu gostujuću pobjedu ove subote upisala je Modriča koja je savladala Drinu 2:1. Junak gostiju bio je Aleksa Spaić koji je postigao oba pogotka, a onaj pobjedonosni u sudijskoj nadoknadi.
 
Zanimljivo je da je ovo prva pobjeda Modriče u Zvorniku poslije 22 godine! Posljednji put slavili su protiv Drine na njenom terenu u novembru 2002. godine, u sezoni kada je Modriča osvojila šampionski pehar, što je do danas bila i jedina njena pobjeda ostvarena u Zvorniku.
 
Modriča je i dalje na pretposljednjem mjestu na tabeli, sa dva boda iza Romanije koja drži poziciju koja vodi u plej-of, te četiri manje od Ljubića i Slavije, ekipa koje su iznad zone ispadanja.
 
Standings provided by Sofascore
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )