FOTO: InfoBijeljina.com

Na otvaranju ove sezone Radnik je imao seriju dobrih rezultata, ostvario nekoliko vrijednih pobjeda, i tada su ovu ekipu svrstavali u gornji dio bh fudbala, te u klubu najavili i mogući izlazak u Evropu.

No sve je krenulo loše nakon eliminacije iz Kupa BiH od Borca iz Banjaluke, te serije loših rezultata u šanpionatu, što je ovu ekipu sada dovelu u poziciju da brinu o svom premijerligaškom statusu. 

- Moramo se što bolje pripremiti kako bi u proletnu sezonu ušli spremni i na vrijeme obezbjedili opstanak. Znamo da i drugi imaju iste ambicije ali mislim da u ovom momentu Radnik se nalazi ispred ostalih ekipa u donjem dijelu tabele i da ne bi trebalo da imamo tih problema. Naravno, pored tog osnovnog cilja moramo raditi i na afirmaciji mladih igrača, te stvaranju makar jednog kvalitetnog iz te plejade kojeg bi na ljeto uspjeli prodati nekom od klubova. Radnik je poznat po ovom načinu funkcionisanja jer još uvijek nismo u mogućnosti na drugi način obezbjediti sredstva za rad kluba, rekao je Žižović.

Trener Radnika već je napravio i plan priprema. Prvi dio odradiće se u Bijeljini a zatim slijedi odlazak u Crnu Goru na desetodnevne pripreme.

- Ovih petnaest dana akcenat ćemo dati na sticanju fizičke pripreme i poboljšanju kondicionog dijela. Za 26. januar zakazali smo i prvi kontrolni meč sa Orašjem, a u planu su i dva meča u Crnoj Gori, a nakon povratka i generalka pred start drugog dijela sezone i susret protiv Željezničara u Bijeljini, istakao je trener Radnika

Kada je igrački kadar u pitanju iz kluba je otišao samo Aleksndar Glišić, dok je Domagoj Franić pred izlaznim vratima.

Od novajlija ugovor sa klubom potipsao je Stefan Barić iz Zrinjskog, te dvojica mladih fudbalera Kenan Delić iz NK Dugopolje te Dino Mujkić najbolji strijelac Druge lige Federacije BiH. iz omladinskog pogona priključeni su Nenad Nikić, Mustafa Šukilović i Mile Purić.

 

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )