FOTO: null

U drugoj utakmici polufinalne serije između Mladosti i Radnika koja je odigrana u Brčkom, domaći odbojkaši slavili su sa 3:1, po setovima 25:22, 19:25, 25:23 I 25:18

Ovim porazom odbojkaši Radnika završili su sezonu kao četvrtoplasirana ekipa Premijer lige BiH u sezoni 2015/16. Meč u Brčkom ostaće upamćen kao jedan od najboljih susreta odigranih u Gimnaziji Vaso Pelagić u posljednje vrijeme. Susret je obilovao dobrim potezima na obje strane, a prednjačili su Marinković i Lukić u Radniku, a Ćendić i Zimonjić u Mladosti, uz standardno dobrog Kisića. 

Mnogi su nakon poraza bijeljinaca na svom terenu mislili da je druga utakmica formalnost, ali tako nisu razmišljali igrači koje predvodi kapiten Milićević. Od početka utakmice pokazali su da su sa pravom u vrhu BiH odbojke, i da samo spletom nesrećnih okolnosti Radnik ove sezone neće igrati utakmice za titulu šampiona. Imali su gosti vođstvo i od 5 poena u prvom setu, ali kao po pravilu iz prethodnih utakmica, tu prednost ne uspijevaju da zadrže do kraja. Domaći su nakon 7:12 polako ali sigurno topili prednost, da bi prešli u vođstvo pri rezultatu 21:20, po prvi put u setu. U tim trenucima ističe se Čolo, koji sa nekoliko blokova donosi prevagu za konačnih 25:22 i 1:0 ya Mladost. 

Drugi set počeo je isto kao i prvi, a osim početnog vođstva Mladosti od 3:2, ostatak ove dionice protiče u dominaciji gostujućih igrača. Sjajnim servisima, odbranom i napadom, Marinković, Lukić, Jokanović predvode svoju ekipu. Nisu dozvolili brčacima da dođu do svoje igre, a rezultat od 25:18 dovoljno govori o odličnoj igri koju su prikazali u ovom setu, što je dovelo do izjednačenja u meču i brigu treneru gostiju Branku Mišiću. 

Do polovine trećeg seta Radnik je u stalnoj prednosti, i mnogi su tada pomislili da će bijeljinci povesti sa 2:1. Čak je i trener gostiju morao da mijenja, pa je na prijemu Novokmeta zamijenio Janjić, a na poziciji libera umjesto Keserovića ušao je Dominković. Radnik nije izdržao pritisak Mladosti, i neshvatljivim vezanim greškama na kraju seta dopušta preokret za 25:23 i 2:1 u setovima za aktuelnog šampiona BiH. 

I u četvrtom setu ista slika iz prethodna tri seta. Radnik vodi do polovine seta, da bi uslijedila jedna krajnje sumnjiva odluka prvog sudije, koji nakon servisa Milićevića poništava odluku linijskog sudije ispred kog je lopta pala, i dodijeljuje je domaćoj ekipi. Nakon toga Mladost pravi dva direktna poena iz servisa i prelazi u vođstvo, koje ne ispušta do kraja seta za konačnih 25:19 i 3:1 za Mladost. 

Ovom pobjedom brčaci su se plasirali u finale plej ofa, gdje će se boriti za treći uzastopni pehar prvaka BiH. Rival će im biti ekipa Kaknja, koja je u drugom polufinalu savladala Gradinu iz Srebrenika u dva susreta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )