FOTO: Srpska info

Fudbaleri Radnika ostavrili su prvi ovosezonski trijmuf na strani i to protiv ekipe Mladosti jednog od kandidata za gornji dio tabele. Ovom pobjedom Radnik se bodovno izjednačio sa Željezničarom i Širokim Brijegom na diobi trećeg mjesta.

Do pobjede nad Mladosti u Kaknju, Radnik je došao sasvim zasluženo, maestralnom igrom u prvih 45 minuta, kada su postigli tri gola i praktično već nakon poluvremena riješili pitanje pobjednika. 


Bijeljinci su prvi pogodak postigli u 17. minutu kada je dosuđen kazneni udarac za Radnik. Siguran ekzekutor sa bijele tačke bio je kapiten Velibor Đurić. Da će ovo biti dan Irfana Hadžića vidjelo se već u prvih dvadesetak minuta. Najprije je natjerao Kenana Horića, štopera domaćih,  da za samo tri minute dva puta nepropisno startuje nad njim i pošalje ga u svlačionicu, a onda je sa dva prelijepa gola zapečatio sudbinu domaćina. 

Za samo dva minuta Hadžić postiže dva gola. Najprije je u 38. minutu nadvisio odbranu Mladosti i zabio glavom nakon odličnog ubacivanja Slaviše Radovića. Samo minut kasnije majstorija Hadžića. Prošao je kroz kompletnu odbranu domaćin, i pored nemoćnog golmana Mladosti pogodio za 3:0.

Drugo poluvrijeme bilo je rutinsko odrađivanje utakmice. Radnik je znalački priveo susret kraju i bodovno prešao svog protivnika na ovom meču.

- Sasvim zasluženo smo slavili. Dali smo gol iz penala, poslije nam se sve otvorilo na invidivualni kvalitet. Dominirali smo u čitavaom meču, kontrolisali smo sve i pokazali smo da možemo pored sretni i spretni, biti i kvalitetni. Čestitam igračima, ovo je njihova zasluga i njima želim sve najbolje u karijeri", kazao je Žižović.

Ova pobjeda i tri boda, a posebno igra, dokaz su da Radnik trenutno igra možda i najljepši fudbal u BiH i nije neralno očekivati da se do kraja šampionata bore za jedno od prva četiri mjesta na tabali, koji garantuje izlazak na medjunarodnu scenu. Nakon prvenstvene pauze Radnik je ponovo gost, putuje na megdan poslednjeplasiranoj ekipi Krupe.

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )