FOTO: srpskainfo.com

Radnik je ostvario zaslužen trijumf protiv Čelika sa dva gola u prvom dijelu koja je postigao Dejan Maksimović.

Iz prve ozbiljnije akcije Radnik je došao u prednost. Kapiten Velibor Đurić odigrao je dupli pas sa Mahirom Karićem, lopta se odbila do Dejana Maksimovića koji je sa nekih 7 metara, po zemlji, poslao loptu u mrežu. 

Veoma brzo gosti su došli do izjednačenja. Haris Dilaver je ubacio loptu u kazneni prostor, loše je odreagovala odbrana Radnika, Luka Bilobrk je pogriješio kod istrčavanja, a sve to dobro ispratio Anel Dedić i samo vrhom kopačke prebacio golmana Radnika. U 20. minutu sa gol linije loptu je izbacio Nedim Mekić nakon šuta glavom Slavka Brekala. 

Maksimović je bio strijelac i drugog gola, ali je najveći dio posla uradio Aleksandar  Vasić, odličnim prodorom po desnom boku, lopta je zakačila Ljubišu Pecelja, Maksimović je natrčao i sa metar je smjestio u mrežu. 

U drugom dijelu znatno je opao tempo igre, Radnik je zatvorio sve prilaze svom golu, pokušavao iz kontra napada, a gosti nisu uspjevali ozbiljnije ugroziti gol Radnika. Najozbiljniju priliku Radnik je imao preko Nedima Mekića, koji je odlično napravio sebi prostor ali je udarac prošao pored stative. U finišu susreta Radnik je pogodio i stativu tako da su Zeničani i dobro prošli na ovom meču. 

Po završetku meča desio se i incident na gradskom stadionu. Navijači Čelika, koji sebe bar tako nazivaju, krenuli su da se obračunaju sa igračima iz Zenice.

Na intervenciju obezbjeđenja vraćeni su na tribine a nakon toga kompletna ekspedicija Čelika, igrači i stručni štab, prišla je tribini na kojoj se nalazilo dvadesetak huligana i desetak minuta trpjeli uvrede psovke i pljuvanje od navijača iz Zenice. 

Razumijemo da navijači traže pobjede i rezultate ali ovo sigurno nije način komunikacije između ova dva tabora. Možda bi navijači krivce više trebali da traže u upravi kluba a ovakve scene još samo možemo vidjeti na našim terenima. 

D. Tešić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )