FOTO: null

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine upisali su danas u 8. kolu BH telekom Premijer lige BiH sigurnu pobjedu u Sarajevu protiv Olimpica, čime je nastavljena serija loših ovosezonskih rezultata tima s “Otoke”.

Gol "vukova" načeo je već u 18. minuti Marko Obradović, koji pogađa za 1:0 na asistenciju Demira Pece. Isti igrač u 39. minuti odlično je uposlio Dejana Jankovića, koji je udvostručio vodstvo, a konačnih 3:0 djelo je Denija Simeunovića. Bio je to šesti vezani meč Radnika bez poraza. 

Fudbaleri Sarajeva upisali su juče prvu pobjedu u gostima ove sezone. Puleni trenera Mehmeda Janjoša bili su bolji od Viteza golom Mersudina Ahmetovića. Fudbaleri Željezničara u subotu naveče su na "Grbavici" pobijedili Krupu 2:1. Uspješan debi na klupi "plavih" nije u potpunosti zadovoljio Slavka Petrovića. 

"Dobro smo ušli u utakmicu, sa solidnim tempom i kombinatorikom. Međutim, loše smo stajali kod Krupinog gola. Adnan Šećerović i Aleksandar Kosorić su katastrofalno odigrali kod tog napada. Visoke lopte su bile zabranjene i ne znam zašto smo tako igrali. Želeli smo što više fudbalskih akcija. Razočaran sam izdanjem Ivana Lendrića, a Samir Bekrić nije ostavio pečat koji je trebao. Mi smo u krizi, a ako pobedimo i u narednim utakmicama mogu reći da smo izašli iz krize", rekao je Petrović. 

Golove za "Želju" postigli su novajlije Sandi Križman u 6. i Darko Marković u 83. minuti. Strijelac jedinog gola za Krupu bio je Zoran Milutinović u 27. minuti iz penala. 

"Igrali smo dobro, iako su neki naši iskusni vezni igrači mogli odgovoriti i bolje. Smatram da nismo imali dovoljno hrabrosti. Imali smo dobru šansu početkom drugog poluvremena. Izgubili smo nit igre, Željo je napadao u talasima i na kraju smo poklekli. Omjer kornera od 10:0 sve govori", istakao je Slobodan Starčević, trener Krupe. 

Njegova ekipa u narednom kolu dočekuje Zrinjski, koji je u subotu u Mostaru savladao Čelik. Iako su od 53. minute igrali bez Nemanje Bilbije, aktuelni šampioni slavili su sa 4:0 golovima Ognjena Todorovića u 9. i 41. minuti, Olivera Petraka u 30. i Tomislava Tomića u 68. 

Rezultati 8. kola: Zrinjski - Čelik 4:0, Željezničar - Krupa 2:1, Olimpic - Radnik 0:3, Vitez - Sarajevo 0:1. Sinoć su igrali: Sloboda - Mladost, Široki Brijeg - Metalege.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )