FOTO: srpskainfo.com

Veoma važnu pobjedu i nova tri boda fudbaleri Radnika su osvojili u duelu sa Goškom, ekipom koja je došla u Bijeljinu da odbrani svoj gol, no u tome nisu uspjeli.

Dva detalja su obilježila meč ove dvije ekipe. U 28. minutu zbog starta sa leđa nad Irfanom Hadžićem, kada je ovaj bio u izglednoj prilici, u svlačionicu je morao Darko Đajić, a drugi momenat je kazneni udarac koji je napravio Marin Karamarko u 73. minutu.

Sam susret protekao je u mnogo boljoj igri Radnika, koji je napadao, posebno nakon isključenja Đajića, no domaći nisu stvarali izgledne prilike. Najbolju šansu u prvom dijelu domaći su imali nakon prodora Đelmića, koji je odigrao povratnu a Glišić šutirao pored gola. Mogli su gosti do vođstva u 40. minutu nakon poigravanja golmana Mladena Lučića ali je Vedin Kulović promašio prazan gol. U nastavku susreta Lučić spašava pokušaj Josipa Ereiza, a na drugoj strani Irfan Hadžiž prolazi po lijevoj stani, šutira a Kozić brani.

U 73. minutu. Karamarko je nepropisno startovao nad Ognjenom Đelmićem, koji ga je odličnim driblingom izbacio a igrač gostiju je nepropisno startovao a opravdano dosuđeni jedanaesterac u gol je pretvorio Aleksandar Glišić.

Nakon pogotka iz jedanaesterca gosti su imali blagu terensku inicijativu, ali nisu imali snage da sa igračem manje ozbiljnije ugroze gol Radnika. 

- Danas igra nije bilo toliko bitna i lijep ali pobjedi se ne može prigovoriti. Po mom mišljenju bili smo bolji, iako je GOŠK par puta zaprijetio. Imali smo pored penala par prilika i možemo biti zadovoljni. Pauzu ćemo iskoristiti da se povrijeđeni igrači vrate, a već imamo dogovorenu jednu prijateljsku utakmicu. Pokušat ćemo da iznenadimo Željezničar u narednom kolu, reako je Mladen Žižović nakon susreta u Bijeljini.

Trener gostiju Feđa Dudić nije imao takvo mišljenje o susretu i smatra da je njegova ekipa nezasluženo poražena

- Čestitam Radniku na pobjedi, mada je po meni, sudeći po prikazanom, potpuno nezasluženo. Mi smo i sa igračem manje imali bolje prilike, fulali smo prazan gol, Ereiz je izašao jedan na jedan. Radnik nije imao niti jednu stopostotnu šansu, gol su dali iz penala, ali moram vidjeli je li uistinu i bio. Žao mi je, moji momci su dali sve od sebe, bili su ravnopravni, kazao je Dudić. 

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )