FOTO: InfoBijeljina

Fudbaleri Radnika odigrali su neriješeno protiv aktuelnog šampiona, Zrinjskog iz Mostara, i ostali u trci za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Susret je odigran po izuzetno teškom terenu, kiša je padala cijelo vrijeme, ali to nije bila prepreka za igrače oba tima da prikažu dobru fudbalsku partiju.

Domaćin je poveo u 57. minutu pogotkom Renata Gojkovića, da bi Radnik u 73. minutu poravnao nakon odlične akcije Đurića i Hadžića, a Maksimović sve to dobro ispratio i pogodio za 1:1.

Nakon toga na scenu stupa glavni sudija ovog meča Irfan Peljto, sa svojim, u najmanju ruku rečeno, čudnim odlukama.

Najprije je u 75. minutu svirao penal za Zrinjski, iako je domaći napadač bio iza odbrambenog Radnika, teatralno pao, a Peljto na iznanađenje svih pokazao na bijelu tačku. Na sreću Radnika Lučić je odbranio udarac Filipovića, a ono što je uradio u finišu meča nasmijalo je sve na stadionu.

Nakon kornera sa lijeve strane na petercu Zrinjskog Simonović je loptu glavom poslao u mrežu, igrači Randika su se radovali, igrači Zrinjskog tugovali, ali je sve to promjenio ponovo Peljto koji je svirao prekršaj nad golmanom domaćih. Sreća pa je sve to moglo da se vidi u tv prenosu i trenutak kada je igrač Radnika zahvatio  loptu ispred golmana, poslao  u mrežu, bez bilo kakvog kontatkta sa golmanom, ali sudijska se ne poriče.

Interesantno da je nakon susreta i trener Zrinsjkog Blaž Slišković imao velikih primjedbi da načun suđenja Irfana Peljte. 
 

Šta bi o svemu ovome trebao da kaže Radnik?

Prvostepena komisija za licenciranje FS BiH nije izdala, između ostalih, licencu FK Željezničar za nastup naredne sezone na međunarodnoj sceni, zbog kašnjenja u plaćanju dugova, prema Slavku Petroviću, bivšem terneru, tako da će Radnik u narednom kolu imati priliku, trijumfom protiv tima sa Grbavice, da i ovjeri ponovni izlazak na medjunarodnu scenu.

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )