FOTO: ilustracija / Sportske.ba

Fudbaleri Radnika bili su mnogo bolji protivnik u meču na gradskom stadionu, ali su imali velikih problema u realizaciji, a kapiten domaćih, Velibor Đurić nije iskoristio ni penal u 17. minutu.

Nakon uvodnih minuta koje su protekle u ispitivanju snaga Radnik je prvi zaprijetio. Dejan Maksimović je šutirao pored gola. Najbolju priliku za vođstvo Radnik je propustio u 17. minutu kada Velibor Đurić nije iskoristio penal. Njegov udarac odbranio je Bojan Pavlović, lopta se od prečke odbila do Dejana Maksimovića, čiji udarac Pavlović zaustavlja na samoj gol liniji. Penalu je prethodio prekršaj koji je Vedran Vrhovac načinio nad Hadžićem. Domaći su zaprijetili u 25. minutu kada je sa sedam metara Hadžić glavom šutirao pored gola.

Do kraja prvog dijela Radnik je bio bolji i opasniji a dva puta je pokušao Hadžić dok je i Srđan Bečelić bio u prilici, no ostalo je nakon prvog dijela bez golova. 

Nastavak su ponovo bolje otvorili domaći kada je Hadžić glavom pogodio prečku nakon kornera izvedenog od strane kapitena Đurića. Najbolji pojedinac na meču Hadžić bio je sam na sedam metara ali je šutirao preko gola. Minut kasnije još jedan pokušaj centarfora Radnika ali ponovo lopta odlazi pored gola.

Radnik je dominirao, imao posjed, ali nije uspio slomiti otpor gostiju koji su se opredjelili za defanzivnu taktiku koja im je na kraju donijela željeni rezultat. 

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )